Persberichten Eemland zuid, 10.50 uur

Utrecht, 03-10-2008

Scootercontrole

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 2 oktober op twee plaatsen een scootercontrole gehouden.

Van 14.00 uur tot 17.15 uur werd gecontroleerd op de Gasthuislaan en van 18.30 uur tot 21.00 uur op de Van Asch van Wijckstraat. Door motoragenten werden de te controleren brom- en snorfietsen naar de controleplaatsen geleid.

In totaal 85 brom- en snorfietsen werden aan een controle onderworpen, daarvan waren er 52 geheel in orde. Aan de overige 33 bestuurders werden in totaal 39 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: opgevoerd (10), geen rijbewijs (4), niet kunnen tonen rij- of kentekenbewijs (12) en te veel geluid (3).

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Een man werd op donderdag 2 oktober betrapt op winkeldiefstal. Hij bleek ook al een andere winkel te hebben bezocht.

Een beveiligingsbeambte zag een hem bekende winkeldief met een platte tas een winkel aan het Sint Jorisplein binnengaan. De man hield zich op bij de schoenenafdeling en verliet zonder iets af te rekenen de winkel. Daarbij zag de beveiligingsbeambte dat de tas van de man nu bol stond. De politie werd gewaarschuwd en op aanwijzen van de beambte spraken de agenten de man op Hendrik van Viandenstraat aan. Hij bleek twee paar schoenen uit de winkel te hebben gestolen. Tevens had hij ook nog twee dekbedovertrekken bij zich die hij vlak daarvoor bij een andere winkel had gestolen.

De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal voor beide diefstallen opgemaakt. Hij deed afstand van de gestolen spullen en die worden teruggegeven aan de betreffende winkels.

Fietsster gewond

LEUSDEN Een fietsster raakte op donderdag 2 oktober gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 12.35 uur reed een 54-jarige automobiliste uit Leusden over de Olmenlaan. Op de kruising met de Zwarteweg/Ruige Velddreef verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 48-jarige fietsster uit Leusden, met een aanrijding tot gevolg.

De fietsster werd geschept en kwam op de motorkap en tegen de voorruit van de auto terecht. Zij werd met hoofd- en beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis De Lichtenberg gebracht en is daar opgenomen.

Automobilist rijdt door na aanrijding

AMERSFOORT Een jongen werd op woensdag 1 oktober door een auto aangereden. De automobilist reed door, de jongen raakte lichtgewond.

Op woensdag reed een 12-jarige jongen uit Leusden met zijn fiets over het fietspad op de rotonde aan de Leusderweg/Pasteurstraat. Een automobilist reed over dezelfde rotonde en sloeg af in de richting van de Rijksweg A28. Daarbij sneed de automobilist de jongen af en raakte het voorwiel van de fiets. De jongen kwam ten val en liep letsel aan zijn hand en arm op. Zijn fiets raakte licht beschadigd. De automobilist reed door, zonder te stoppen.

De automobilist reed in een bordeauxrode auto in de richting van de Rijksweg A28. Aan getuigen van de aanrijding wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.