Overname zorgvastgoed door woningcorporatie Vestia.

03/10/2008 11:24

Stichting Vestia Groep

Vestia Groep neemt per 1 oktober 2008 12 complexen over van Woonzorg Nederland. Van deze 12 complexen zijn er 9 gelegen in de provincie Groningen en 3 in de Zaanstreek. De 12 complexen omvatten in totaal 744 verzorgingshuisplaatsen, 40 verpleeghuisplaatsen en 501 woningen. Het beheer van de zorgcomplexen en woningen wordt uitgevoerd door Vestia Midden-Nederland; één van de Vestia corporaties. Voor de huurders/bewoners van de complexen verandert er niets.

De verkoop is het gevolg van de samenwerking tussen woningcorporatie Woonzorg Nederland, Evean Groep en Philadelphia. De NMa heeft deze samenwerking aan de geldende criteria getoetst en geconcludeerd dat er nog steeds voldoende concurrentie mogelijk is op de markt van wonen, zorg en diensten. De NMa heeft één eis gesteld: Woonzorg Nederland moet vastgoed afstoten in twee regio's waar het gezamenlijke marktaandeel van de samenwerkende partijen te groot werd.

In nauw overleg met de NMa is het Wooninvesteringsfonds benoemd tot de onafhankelijke gevolmachtigde trustee van het af te stoten vastgoed. Tevens heeft het Wooninvesteringsfonds de verkoop van het zorgvastgoed van Woonzorg Nederland begeleid.

Over Vestia Midden-Nederland

Vestia Midden-Nederland is één van de 13 Vestia corporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in met name Haaglanden en Rotterdam. De woningen zijn verdeeld over lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia. Vestia Midden-Nederland heeft ervaring met het beheer en exploiteren van zorgvastgoed en onderscheidt zich van de overige lokale Vestia corporaties door actief te zijn in meer dan 80 gemeenten in heel Nederland met diverse regiokantoren. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. De overname van de complexen van Woonzorg Nederland sluit dan ook naadloos aan bij de ambities van Vestia. Voor meer informatie kunt u kijken op www.vestia.nl.

Over Woonzorg Nederland

Woonzorg Nederland is al meer dan 55 jaar dienstverlener op het gebied van wonen, diensten en zorg aan senioren en aan (jongere) mensen met een beperking. We willen zo goed mogelijk inspelen op de wensen en behoeften van onze doelgroep. Mede dankzij een afgewogen pakket van producten en diensten kunnen onze bewoners langer zelfstandig blijven leven.