Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#50 Vergunningen verleend aan SMART Project Space

3 oktober 2008
Vandaag, vrijdag 3 oktober 2008, worden een gebruiksvergunning en een vergunning voor ondersteunende horeca verleend aan stichting SMART Project Space (SPS).

Omdat SPS zich bij recente evenementen onvoldoende hield aan de voorwaarden in de verleende vergunningen, is besloten om de openingstijden te beperken: doordeweeks (zo t/m do) tot 24.00 uur en vrij/za tot 01.00 uur. De vergunning voor ondersteunende horeca wordt voor zes maanden verleend. Na die periode vindt een evaluatie plaats.

Stadsdeelvoorzitter Bouwe Olij: "We hebben een weloverwogen besluit genomen. SMART heeft aan de Arie Biemondstraat een bijzonder centrum voor kunst en cultuur gecreëerd. Tegelijkertijd hebben we te maken met bewoners die, gezien de ervaringen in het verleden, bang zijn voor overlast. Daarom beperken we de openingstijden. Na zes maanden gaan we kijken of de openingstijden gehandhaafd kunnen blijven of veranderd moeten worden."

Tot voor kort achtte de brandweer de brandveiligheid in het pand van SPS onvoldoende. Inmiddels voldoet het pand aan de voorschriften van de brandweer zodat een gebruiksvergunning kan worden afgegeven.

Voor meer informatie

Jennie Monquil, communicatieadviseur
T 06 - 5171 1903
E-mail j.monquil@oudwest.amsterdam.nl