Gemeente Breda

Bouw eerste woningen Waterdonken kan starten

Klik hier voor vergroting.

De bouw van de eerste woningen in de Waterdonken in Teteringen kan van start. De bouwvergunningen voor Waterdonken van de ontwikkelaars Van Hofwegen, ABB, Korteweg en BAM zijn onherroepelijk. De gemeente heeft geen bezwaren ontvangen tegen de bouwvergunningen. Als alles naar verwachting verloopt, levert de gemeente medio oktober het gebied bouwrijp op en kan de bouw van 326 woningen in Waterdonken in het najaar 2008 daadwerkelijk starten. In heel Waterdonken komen ongeveer 600 woningen.

Het bestemmingsplan Waterdonken/ Waterakkers is per 24 juli door Gedeputeerde Staten (GS) goedgekeurd en rechtsgeldig geworden. Niet lang daarna zijn de bouwvergunningen verstrekt door de Gemeente Breda. Doordat er geen bezwaren zijn ingebracht tegen de bouwvergunningen zijn deze onherroepelijk geworden. Medio oktober wordt Waterdonken bouwrijp opgeleverd en wordt daadwerkelijk gestart met de bouw van woningen.

De gemeente verwacht dat in het najaar ook de bouwvergunningen voor de overige woningen in Waterdonken worden aangevraagd. Na de goedkeuring van het bestemmingsplan door Gedeputeerde Staten, hebben enkele belangengroepen bezwaar aangetekend tegen de beslissing van GS. Dat betekent dat de Raad van State zich nu in een bodemprocedure buigt over het bestemmingsplan. Tot duidelijk wordt wat de Raad van State beslist, blijft het bestemmingsplan Waterdonken rechtsgeldig. De uitspraak van de Raad van State wordt over ongeveer een jaar verwacht.

Maand van het Wonen

Vandaag, 3 oktober, start de Maand van het Wonen. De gemeente houdt dan vanuit het Chassétheater excursies naar onder andere Teteringen. In het Informatiecentrum aan Hoeveneind 3 in Teteringen wordt toelichting gegeven op de huidige en toekomstige ontwikkelingen en er kan ook op de bouwlocatie zelf worden gekeken.

Breda, 3 oktober 2008