Vlaamse Overheid

wijziging van het SERV-decreet

Goedkeuring ontwerp van decreet tot wijziging van het SERV-decreet

Persmededeling van de Vlaamse Regering

vrijdag 3 oktober 2008

Op 3 oktober 2008 keurde de Vlaamse Regering een ontwerp van decreet goed tot wijziging van het SERV-decreet van 7 mei 2004.

De wijzigingen waren nodig om het SERV-decreet van 7 mei 2004 af te stemmen op de nieuwe organisatiestructuur van de Vlaamse overheid (BBB) en op de nieuwe regelgeving in een aantal domeinen, onder andere i.v.m. strategische adviesraden, beroepscompetentieprofielen en standaarden en evenwichtige samenstelling van adviesorganen.

Ook drong zich verduidelijking op met betrekking tot de uiteenlopende taken van de SERV en met betrekking tot het onderscheid tussen de instellingen die functioneren "binnen" de SERV en de instellingen die functioneren "bij" de SERV maar functioneel autonoom zijn.

De Vlaamse luchthavencommissie die al functioneert sinds 2005 wordt decretaal verankerd.

De SERV zal functioneren als de strategische adviesraad voor de beleidsdomeinen Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid, Werk en Sociale Economie, Economie, Wetenschap en Innovatie wat het gedeelte Economie betreft, en Leefmilieu, Natuur en Energie wat de sociaaleconomische dimensie van het beleidsveld Energie betreft. De MiNa-raad blijft optreden als strategische adviesraad voor de milieukundige aspecten van het beleidsveld Energie

De minister-president werd belast met het indienen van het ontwerp in het Vlaams Parlement.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Luc De Seranno, woordvoerder van minister-president Peeters Tel: 02 552 60 12
GSM: 0477 38 23 37
Email: persdienst.peeters@vlaanderen.be