Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 03-10-2008

Dronken automobilist ramt paal

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 03.00 uur in de Talmastraat een dronken automobilist aangehouden. In opdracht van de meldkamer stelden agenten een onderzoek in, in de Thorbeckelaan. Een getuige had gezien dat een wit gekleurde bus al slingerend tegen een paaltje aangereden was. Agenten troffen in de Talmastraat betreffende bus met bestuurder aan. Al snel bleek dat de man teveel gedronken had. Op het bureau wees een ademtest uit dat hij bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid alcohol, namelijk 955 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde de bestuurder ongeveer zeven wijntjes genuttigd te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

MADE - De politie controleerde vanmorgen rond 01.00 uur op de
Patrijsflat een 74-jarige automobilist. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat hij 520 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij vijf glazen alcohol te hebben gedronken. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van vijf uren mocht hij na verhoor het bureau verlaten.

KAATSHEUVEL - Tidens een routinecontrolegisteravond in de
Gasthuisstraat bleek dat een 50-jarige automobilist uit Kaatsheuvel onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 480 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij drie tot vier glazen bier gedronken te hebben. Ook deze bestuurder kreeg een proces verbaal.

Automobilist zonder rijbewijs vervoert cocaine

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag even na 15.00 uur in de Carel van Manderdreef een 21-jarige inwoner uit Osterhout aangehouden. Agenten zagen hem rijden en gaven hem een stopteken. Onderzoek wees uit dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. In de auto waarin de verdachte reed trof de politie zeven pony packs aan met daarin cocaine. De drugs is in beslag genomen.

Politie houdt drietal aan voor bedreiging

WASPIK - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 14.45 uur op de Rijksweg de A59 ter hoogte van Drunen drie mannen (2x24 en 29 jaar) aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht een 56-jarige inwoner uit waspik te hebben bedreigd en afgeperst. Op het bureau zijn de verdachten in verzekering gesteld.

Het slachtoffer kreeg op woensdag 01 oktober jl. bezoek van het drietal. Twee van hen spraken hem aan. Tijdens de woordenwisseling bedreigden de verdachten het slachtoffer en eisten geld. Aanleiding tot de bedreiging was een zakelijk conflict van enkele jaren geleden. Na de woordenwisseling vertrokken de verdachten en deelde het
slachtoffer mede terug te komen. De politie stelde een onderzoek in en trof het drietal op de Rijksweg aan.

Auteur: Desirée Brabers