Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Bergen op Zoom, 03-10-2008

Gaslek bij werkzaamheden op bouwplaats aan Zoetendaal

ZEVENBERGEN: Vrijdagmorgen rond 10.30 uur is op een bouwplaats aan de Zoetendaal bij werkzaamheden een gaslek ontstaan. De kinderen van een nabij gelegen school zijn overgebracht naar een andere school. Enkele kinderen werden onwel, maar konden na controle door het
ambulancepersoneel ter plaatse, naar huis.

Vermoedelijk is bij het plaatsen van een damwand een gasleiding geraakt waardoor een gaslek ontstond. De brandweer heeft de omgeving afgezet en gasmetingen verricht. De politie heeft assistentie verleend om kinderen van de school en de kinderopvang over te brengen naar een basisschool. De energieleverancier heeft het gaslek gedicht. Omstreeks 13.30 uur is de buurt weer vrijgegeven.

Politie houdt verschillende controles

BOSSCHENHOOFD/OUDENBOSCH/WILLEMSTAD/FIJNAART/DINTELOORD: Op
verschillende locaties in Bosschenhoofd, Oudenbosch, Willemstad, Fijnaart en Dinteloord heeft de politie donderdagavond een
verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 59 bekeuringen
uitgeschreven. Er is beboet voor o.a. te hoge snelheid, niet dragen van de gordel, verlopen APK en het niet tonen van rijbewijs. Ook is een persoon aangehouden die nog een boete open had staan van 140,-. Hij heeft deze op het bureau betaald en kon daarna weer zijn weg vervolgen. In Willemstad zijn geen overtreders geconstateerd.

BERGEN OP ZOOM:Ook op de Vierlinghweg heeft de politie een
verkeerscontrole gehouden. Vijftien agenten namen deel aan deze actie. Bij deze controle zijn 24 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. niet dragen van gordel, verlichting die niet werkte, niet hands-free bellen.

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmiddag is ook op de Rooseveltlaan een controle gehouden. Dertig personen zijn aangehouden voor het in bezit hebben van softdrugs. Een 28-jarige Belg spande de kroon met ruim 1000 gram hennep bij zich. De softdrugs is in beslag genomen. De verdachten zijn met een transactie of dagvaarding heengezonden.

Bestuurder onder invloed van alcohol veroorzaakt aanrijding

ROOSENDAAL: Een 37-jarige man uit Wernhout is donderdagavond rond 19.30 uur op de Burgemeester Schneiderlaan aangehouden. De man kon niet op tijd stoppen en raakte de auto voor hem. Daarop onstond een aanrijding met blikschade. Agenten namen een blaastest af. Hij blies 365 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man wordt
proces-verbaal opgemaakt.

Man met geprepareerde tas opgepakt

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagmiddag rond 14.00 uur een 37-jarige man uit Muzzelkanaal bij een winkel aan de St. Jozephstraat gearresteerd. Medewerkers van de zaak betrapten de man op heterdaad op winkeldiefstal. Hij had voor circa 350,- euro aan make-up in zijn geprepareerde tas zitten. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Auteur: Eefje Klijberg