Gemeente Leeuwarden

Woonfestival 2008 Woonfestival 2008

Woonfestival Leeuwarden 2008 groot succes!

Bron: Expeditie Leeuwarden / Gemeente Leeuwarden (30-09-2008)

Afgelopen zaterdag vond voor de vierde keer het Woonfestival Leeuwarden plaats. Het festival trok ook dit jaar veel belangstellenden naar de Leeuwarder binnenstad.

Roel Sluiter, wethouder wonen en Johan Sijtsma, architect en voorzitter domein Wonen van Expeditie Leeuwarden openden het festival met hulp van een koene ridder uit het zuiden des lands en een Leeuwarder opera zangers, Hinke. De ridder kwam speciaal van Limburg naar de Friese hoofdstad voor een `date' met deze dame. Helaas had Hinke inmiddels een andere `date' voor haar zelf geregeld, namelijk een date met de stad. Uiteindelijk zongen zij toch samen een lofzang over Leeuwarden. Door de enorme lange vlecht van Hiske door te knippen openden Roel Sluiter en Johan Sijtsma deze editie van het Woonfestival.

Een date met de stad
Niet alleen de opening, maar het hele Woonfestival stond dit jaar in het teken van `daten'. Bezoekers konden door het inleveren van een ingevulde `date-kaart' kans maken op een `date met de stad', een volledig verzorgd weekend Leeuwarden. In de Woonfestivalkrant vertelden (potentiële) bewoners van de Friese hoofdstad wat hun link is met daten en wonen in Leeuwarden. En op het Woonfestival kon men ook nog eens speeddaten met interieuradviseurs.

Daarnaast was er veel te zien en te beleven op het Woonfestival. In en om het stadhuis presenteerden een groot aantal makelaars, projectontwikkelaars, zorginstellingen en woningcorporaties zich met het huidige en toekomstige woningaanbod in Leeuwarden. Geïnteresseerden konden gratis met bussen naar diverse woonlocaties in de stad.

Voor een nog betere kennismaking met Leeuwarden als woonstad kon de bezoeker gratis cultuursnuiven; Expeditie Leeuwarden deelde onder andere vrijkaartjes uit voor de drie grotere musea van de stad, voor het beklimmen van de Oldehove en voor een vaart met de praam. Hier is door de bezoekers veel gebruik van gemaakt. De sfeer op het festivalterrein werd verhoogd door live muziek, straattheater en kindervermaak.

De organisatie van het Woonfestival kijkt met een tevreden gevoel terug op een geslaagd festival.

Expeditie Leeuwarden
Het Woonfestival Leeuwarder vond plaats onder auspiciën van Expeditie Leeuwarden: een stadsbreed initiatief van bedrijfsleven, onderwijs­ instellingen, culturele organisaties en overheid. Het festival wordt o.a. georganiseerd door de plaatselijke makelaars, woningcorporaties, projectontwikkelaars en gemeente Leeuwarden. Expeditie Leeuwarden is een campagneconcept van de stad Leeuwarden. Ondernemers, kennisinstellingen, gemeente, provincie en tal van organisaties beogen onder deze vlag het imago van de Friese hoofdstad te versterken.