IJssellandziekenhuis

3 October 2008

Smiley voor kinderafdeling IJsselland Ziekenhuis !

De vereniging Kind en Ziekenhuis kent kwaliteitskeurmerk toe.

De vereniging Kind en Ziekenhuis heeft de kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis in september 2008 een Smiley toegekend! Deze landelijke vereniging kent Smiley's toe aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun kindgerichte voorzieningen en benadering. Het ontvangen van de Smiley betekent dus dat de kinderafdeling voldoet aan alle criteria die de vereniging stelt.

Een kinderafdeling komt in aanmerking voor het kwaliteitskeurmerk Smiley als zij voldoet aan de volgende criteria:
* Ouders kunnen de hele dag bij het kind blijven.
* Ouders kunnen bij het kind overnachten bij een opname op een meerpersoonskamer, een eenpersoonskamer of in een isolatiebox
* Ouders kunnen aanwezig zijn bij het inleiden van de narcose bij een geplande operatie.

* Ouders kunnen aanwezig zijn bij het inleiden van de narcose bij een spoedoperatie.

* Ouders kunnen aanwezig zijn bij het ontwaken uit de narcose.
* Ouders en kind worden vóór de opnamedag gezien door een anesthesioloog.

* Ouders ontvangen schriftelijke informatie over de rechten van minderjarigen in de gezondheidszorg conform de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

Een Smiley wordt toegekend als al deze aspecten ook in de informatiebrochure(s) zijn vermeld.

Het behalen van deze Smiley is mogelijk gemaakt door de inzet van de medewerkers van de kinderafdeling en door de belangrijke samenwerking met de anesthesiologen. Een van de criteria is bijvoorbeeld dat ouders bij hun kind mogen blijven bij het inleiden van de narcose en bij het ontwaken uit de narcose, ook bij een spoedoperatie.

Op donderdag 2 oktober is het behalen van de Smiley op de kinderafdeling gevierd met de Raad van Bestuur en de afdeling anesthesiologie. Na het officiële gedeelte zijn alle feestgangers getrakteerd op een heerlijk Smiley gebakje en ook de kinderen en ouders op de kinderafdeling konden lekker meegenieten. De kinderafdeling ontvangt in december een ludiek schilderij van een Smiley, het schilderij is nog in productie.

---