Ingezonden persbericht

Henk Schiffmacher heeft een grote boodschap
Hondenpenning tegen dierproeven

Den Haag, 2 oktober. Henk Schiffmacher laat zich, samen met hond Wolf, van zijn beste kant zien in het nieuwe filmpje van vereniging Proefdiervrij. Met dit hilarische filmpje roept Schiffmacher, groot hondenliefhebber en tegenstander van dierproeven, op om de speciale hondenpenning van Proefdiervrij te bestellen en zo te laten zien dat dierproeven onacceptabel zijn. Met het bestellen van de penning wordt Proefdiervrij gesteund in haar strijd voor de vervanging van proefdieren door proefdiervrije technieken.

Filmpje
Met dit filmpje, dat onder andere via YouTube verspreidt wordt (http://www.youtube.com/watch?v=NkYKCrL1cZs ) en te zien is op www.tagon-proefdiervrij.nl, vraagt Proefdiervrij op Dierendag aandacht voor de vele honden en andere dieren die jaarlijks in Nederlandse laboratoria worden opgeofferd in pijnlijke experimenten. In het filmpje is te zien hoe Henk Schiffmacher en zijn hond Wolf worden gevolgd bij een dagelijkse wandeling naar het park. Het filmpje eindigt met een grote boodschap voor de kijker.

Hondenpenning
Honden worden gebruikt in onderzoeken naar vaccins en geneesmiddelen. Maar ook in proeven binnen het onderwijs en voor het testen van hondenvoer. Schiffmacher ontwierp een bijzondere hondenpenning waarmee de honden én hun bazen publiekelijk kunnen tonen dat dierproeven onacceptabel zijn. De penning is verkrijgbaar via www.tagon-proefdiervrij.nl. De opbrengst van de penning gaat naar de vereniging Proefdiervrij die bij politiek, bedrijfsleven en wetenschap zal blijven aandringen op het gebruik van proefdiervrije technieken.

Vereniging Proefdiervij
Proefdiervrij is de grootste vereniging in Nederland die specifiek opkomt voor de belangen van proefdieren en die streeft naar het vervangen van dierproeven door proefdiervrije technieken. Dat is hard nodig, want in Nederland zijn in 2006 ruim 600.000 proefdieren gebruikt. Met originele, spraakmakende acties en voorlichting geeft Proefdiervrij een duidelijk signaal af aan politiek, bedrijfsleven en consumenten.

Proefdiervrij vindt het tijd voor proefdiervrije technieken!