Ingezonden persbericht

De Voetbalbelofte - Achter de schermen van de jeugdopleiding

Bestellen:
De voetbalbelofte
De voetbalbelofte
Jeroen Siebelink

Amstelveen 18 september 2008 Bijna 600.000 jongens en meisjes tot negentien jaar zitten op voetbal. En 3800 van hen volgen de jeugdopleiding bij Betaald Voetbal Organisaties. Zij zijn de voetbalbeloften van de toekomst. In het boek De Voetbalbelofte beschrijft schrijver Jeroen Siebelink de wereld van deze jongeren en geeft zo een indringende kijk achter de schermen van de jeugdopleiding van het Nederlandse topvoetbal.

Siebelink volgde een jaar lang veertien talentvolle jonge voetballers bij topclubs. Hij bezocht hun wedstrijden en trainingen, sprak uitgebreid met deze jongens en een meisje en met de mensen om hen heen: ouders, trainers, begeleiders en andere voetbalexperts. Hun persoonlijke beleving van een wereld die maar weinig mensen van nabij meemaken, staat centraal in deze reeks portretten.

Het boek laat zich daarnaast lezen als een handboek en beschrijft een stappenplan voor de weg naar de doorbraak in het eerste elftal van een topclub. Bovendien beschrijft Siebelink veel voetbalgeheimen uit de jeugdopleiding van PSV, Ajax, Feyenoord, AZ, SC Heerenveen, FC Twente/Heracles, FC Groningen en Roda JC.

Je leest praktische adviezen over wat je moet doen en wat je moet laten op weg naar de top, hoe je je fysiek, techniek, tactiek en mentaal kunt verbeteren. Waar scouts precies op letten, wat je van Talentendagen en stages kunt verwachten. Tips zijn er van profspelers Jan-Arie van der Heijden van Ajax, Kees Luijkx van AZ en Danny Buijs van Feyenoord. Tot slot biedt De Voetbalbelofte een kleurrijk beeld van zaakwaarnemers en internationale scouts en hun jacht op jonge talenten.

Het boek is vanaf 3 oktober bij de boekhandel verkrijgbaar.

Over de auteur

Jeroen Siebelink (1968) is journalist en schrijver. Hij voetbalde van jongs af aan bij amateurclubs uit alle windstreken. Met de C1 bij Blauw Geel 55 in Ede werd hij in 1982 kampioen. Daarna stopte hij. Pas in zijn studententijd hervond hij zijn liefde voor het voetbal. Met vrienden vormde hij VOC 13, dat glorieus kampioen werd in de vierde klasse. In de beslissende wedstrijd tegen SV Ommoord 9 gaf Jeroen (toen 24) een assist en scoorde daarna zelf de 2-0. Zijn vader Jan stond vaak langs de lijn. Siebelink speelt nu al weer zeven jaar bij WV-HEDW in Amsterdam. De Voetbalbelofte is zijn debuut.