Provinciale Staten dragen Leen Verbeek voor als nieuwe commissaris van de Koningin in Flevoland

Provinciale Staten hebben besloten de heer Leen Verbeek uit Purmerend bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen als nieuwe commissaris van de Koningin in Flevoland. Dat gebeurde donderdagavond 2 oktober 2008 in een speciale, besloten vergadering. De heer Verbeek wordt de opvolger van de heer M.J.E.M. Jager.

Provinciale Staten hebben op unanieme voordracht van de
vertrouwenscommissie het vertrouwen in Verbeek uitgesproken. Zij verwachten in hem de commissaris gevonden te hebben die in staat is om Flevoland met vlag en wimpel midden in het land neer te zetten! Dat was immers een belangrijk element in de profielschets. In de heer Verbeek herkennen Provinciale Staten een betrokken man die zich uitgedaagd voelt door Flevoland. Die in staat zal blijken zijn brede netwerk in te zetten voor de ontwikkeling van Flevoland en die een appèl zal doen op alle betrokkenen in de provincie om hun steentje bij te dragen. Ook als voorzitter van Provinciale Staten en het college van Gedeputeerde Staten kan hij een stimulerende rol spelen.

Vervolgprocedure

Nadat de minister de voordracht van Provinciale Staten heeft ontvangen zal zij deze bespreken in de ministerraad. Daarna gaat de voordracht naar Hare Majesteit de Koningin voor een Koninklijk Besluit. Zolang de voordracht nog niet in de ministerraad aan de orde is geweest zal de heer Verbeek geen interviews geven. Zodra de ministerraad positief heeft besloten zal hij, in overleg met de griffie, de pers met alle plezier te woord willen staan.

Leen Verbeek (1954) is vanaf 2003 burgemeester van Purmerend. Eerder was hij onder andere directeur-eigenaar van Verbeek Interim-management & Consultancy BV (1994-2003) en wethouder van de gemeente Houten voor de PvdA (1990-1994).