Gemeente Sittard-Geleen


131_2008

PERSBERICHT

Gemeente enquêteert automobilisten over fietsplan

Sittard-Geleen, 3 oktober 2008 - Sittard-Geleen wil een beeld krijgen van het fietsgebruik onder automobilisten. Waarom gebruikt men bijvoorbeeld de auto om boodschappen te doen? Waarom gebruikt men niet de fiets om naar het werk te gaan? Wat vinden mensen van de fietsenstallingen en de fietsenpaden in de gemeente?

Om een beeld te krijgen van de mening van automobilisten over het fietsen in de gemeente zijn op diverse plaatsen de automobilisten geënquêteerd met een korte vragenlijst. De locaties waar mensen worden bevraagd zijn plekken waar veel automobilisten komen, zoals parkeerterreinen bij bijvoorbeeld supermarkten en basisscholen. In totaal zijn er tien locaties geselecteerd.

Verkeerswethouder Ruud Guyt is met enquêteurs mee op pad geweest om persoonlijk de mening van de mensen te horen. 'Ik vind het belangrijk om zelf van de mensen horen wat wij moeten verbeteren om ze vaker uit de auto en op de fiets te krijgen.'

De gemeente Sittard-Geleen krijgt een nieuw fietsbeleidsplan. Dit plan geeft invulling aan het fietsbeleid voor de komende jaren. In het nieuwe fietsbeleidsplan krijgen naast de fietsroutes ook aspecten als fietsenstallingen, verkeersveiligheid en fietspromotie een prominente plek. Ook de uitkomsten van deze enquête onder automobilisten worden meegenomen in het plan. De gemeente bekijkt met de uitkomsten hoe we het fietsgebruik onder automobilisten kunnen stimuleren. De mening van de inwoners van Sittard-Geleen is belangrijk. De uitkomsten worden meegenomen in het fietsbeleidsplan dat verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng voor de gemeente Sittard-Geleen opstelt. Inwoners van de gemeente worden op allerlei manieren bij het samenstellen van het plan betrokken, onder andere via inspraak via internet (E-spraak) en door middel van deze enquête. Op de website van de gemeente en in het weekblad De Trompetter houdt de gemeente de inwoners op de hoogte van de vorderingen van het plan.


---