Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Heerlense basisscholen videochatten met Harrie Geelen

Tijdens het evenement 'Hamelen, Hilversum, Heerlen', dat van 1 oktober t/m 16 november plaatsvindt in het Glaspaleis te Heerlen, interviewen leerlingen van twee basisscholen de schrijver Harrie Geelen via een videoverbinding met het Glaspaleis. De geboren Heerlenaar Harrie Geelen is een multimediatalent, o.a. maker van de jaren '70 hits 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, 'Oebele', 'Q en Q' en van talloze prentenboeken en animatiefilms. Harrie Geelen zal op vrijdag 3 oktober vanuit het Glaspaleis met de leerlingen 'videochatten'.

Live-videochat als onderdeel van een programma voor het basisonderwijs Vanaf 1 oktober kunnen leerlingen kennismaken met poëzie en met het oeuvre van Harrie Geelen. Aan de hand van filmpjes en liedjes, geïnspireerd op het werk van Harrie Geelen, leren ze op een speelse manier over dichtvormen. Op vrijdag 3 oktober zullen de groepen 7 en 8 van de basisscholen 't Pannesjop en de Wegwijzer van 13.30 tot 14.30 uur vragen stellen aan Harrie Geelen en zijn vrouw Imme Dros via een live 'videochat'. Daarnaast is er voor leerlingen van het basisonderwijs een workshop Strip- en cartoontekenen, een workshop Liedjes schrijven, een gratis rondleiding door de bibliotheek en rondleiding door de overzichtstentoonstelling 'Heerlen, Hilversum, Hamelen' en is er een concert door en voor leerlingen, geïnspireerd op het werk van Harrie Geelen.

De basisscholen 't Pannesjop en de Wegwijzer maken deel uit van stichting INNOVO.. Dit schoolbestuur heeft de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in up to date Internetvoorzieningen. Leerlingen worden vertrouwd gemaakt met het gebruik van nieuwe media, zowel de positieve als de negatieve kanten daarvan. De bibliotheek Heerlen is daarbij een belangrijke partner voor het onderwijs. De bibliotheek verzorgt via het Internet een besteldienst van boeken voor de basisscholen en staat scholen ook bij in het 'mediawijs' maken van leerlingen.

Het Harrie Geelen programma in het Glaspaleis biedt het onderwijs een unieke kans om de creatieve kanten van het gebruik van de media met leerlingen te beleven. Harrie Geelen heeft zich in zijn lange carrière bediend van alle media: woord, beeld, muziek en lijn met de bijbehorende technologie. De technologie was voor hem nooit een doel op zich maar een expressief middel.

Voor meer informatie over het volledige programma, zie www.harriegeelen.nu.

Noot voor beeldredacties: Van de videochat wordt in opdracht van het Glaspaleis een professionele registratie gemaakt door MediaProfile. Redacties die van dit materiaal gebruik willen maken, kunnen contact opnemen met de bibliotheek Heerlen Bernard Brouns / Charlotte Berkhout b.brouns@obheerlen.nl / c.berkhout@heerlen.nl / T 045 - 5772228 045-5772203