Endemol Entertainment

Bouw nieuwe Endemol-complex begonnen

Burgemeesters Cohen en Blankers-Kasbergen geven symbolische startsein De burgemeesters Cohen van Amsterdam en Blankers-Kasbergen van Ouder-Amstel hebben vandaag het symbolische startsein gegeven voor de bouw van het toekomstige complex van Endemol.

Het nieuwe onderkomen, dat is gelegen op de grens tussen Amsterdam Zuidoost en Ouder-Amstel, wordt in de tweede helft van 2010 betrokken door het holdingbedrijf en de Nederlandse productiemaatschappijen van Endemol.

Ontwikkelaar van het ruim 32.000 vierkante meter omvattend project, waarvoor onlangs de bouwvergunning werd afgegeven, is G&S Vastgoed. Het complex bestaat uit drie aan elkaar verbonden gebouwen en een ondergrondse parkeergarage. In het door Van den Oever, Zaaijer & Partners (OZ-P) ontworpen en door Studio Linse ingerichte onderkomen wordt ruimte geboden aan kantoren, studio's en montagefaciliteiten.

Tot de Endemolbedrijven die zich vanaf de zomer 2010 op de nieuwe locatie vestigen, behoren Endemol Holding, Endemol Nederland, Rene Stokvis Producties, 625 TV Producties, TVBV, Haagsche Bluf en Script Studio. Endemol betrekt het complex als huurder.