Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wichmond - Man omgekomen bij uitslaande brand             |
Zaterdag 3 oktober heeft er in de vroege ochtenduren een uitslaande brand gewoed in een woonboederij aan de Polweg in Wichmond. Bij de brand kwam de 84-jarige bewoner van de boerderij om het leven. Een 60-jarige vrouw uit Vorden die de man verzorgde raakte zwaar gewond. Een 45-jarige vrouw die ook in de boerderij woonde raakte licht gewond.

De brand werd om ongeveer 06:20 bij politie en brandweer gemeld. Ter plekke bleek het te gaan om een uitslaande brand. De 60-jarige vrouw ontdekte de brand en heeft nog geprobeerd de 84-jarige man uit de woning te halen, helaas tevergeefs. De vrouw liep hierbij ernstige brandwonden op. Wel heeft zij de 45-jarige vrouw, die in een ander gedeelte van de boerderij lag te slapen, kunnen waarschuwen. De 45-jarige vrouw is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. De 60-jarige vrouw is naar het brandwondencentrum in Beverwijk vervoerd.

Bij aankomst van de brandweer was het niet meer mogelijk de woning in te gaan. De boerderij is volledig verbrand. Na het blussen bleek sprake te zijn van instortingsgevaar en moesten eerst enkele sloopwerkzaamheden worden verricht voordat gestart kon worden met het technisch onderzoek naar de oorzaak van de brand, en het bergen van het lichaam van het slachtoffer. De 60-jarige vrouw heeft verklaard dat zij tijdens een nachtelijke controle iets heeft zien branden bij een lamp naast het bed van de man. Kort daarna breidde het vuur zich uit. Hoe de brand precies is ontstaan wordt onderzocht.

EINDE BERICHT



---- --