Gemeente Ermelo


Buurt in Beeld 2008

Op maandag 6 oktober 2008 geeft wethouder de heer A. Nederveen om 15.00 uur het feestelijke startsein van project Buurt in Beeld in de wijk Centrum/Noord en Tonsel. Dit zal plaatsvinden bij de muziektent, op `t Weitje tegenover Albert Heijn aan de Stationsstraat in Ermelo.

Programma 6 oktober:

* Rond 13.30 uur vertrekken de 220 leerlingen van de Ireneschool onder begeleiding van muziekgroep TJA voor een rondgang door het dorp om uiteindelijk rond 14.00 uur bij `t Weitje aan te komen.
* Mevrouw Janneke Schuurman van de Stichting NMP zal iedereen welkom heten.

* De kinderen hebben een klompendans en enkele liedjes ingestudeerd. Er wordt een gedicht voorgedragen en TJA speelt eigen repertoire.
* Naast de boerendans zal er een hedendaagse dans/muziek uitgevoerd worden.

* Rond 15.00 uur wordt het project Buurt in Beeld officieel geopend, door wethouder A. Nederveen.

De Stichting Natuur- & MilieuPlatform Ermelo organiseert sinds een aantal jaren vanuit het gemeentelijke Natuur- en MilieuEducatief (NME) Centrum Ermelo het project Buurt in Beeld. Hierbij staat een wijk in Ermelo centraal en worden kinderen van de daar gevestigde basisschool betrokken bij hun eigen leefomgeving. Een leuk en leerzaam project dat dit jaar in wijk Centrum/Noord speelt en een samenwerking is van de Stichting NMP, Wijkplatform Centrum/Noord en Tonsel plus de Ireneschool.

Tijdens de projectweken gaan de kinderen op onderzoek uit in en rond hun school. Met aandacht voor natuur, milieu, cultuur en historie. Ze nemen een kijkje in de geschiedenis, maken kennis met huidige verkeerssituaties en leren alles over straatnamen en routes in de wijk. Op dinsdagmorgen 21 oktober brengen ze een bezoek aan het gemeentehuis. Het project wordt afgesloten met een inloopavond in de Ireneschool op 12 november.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het NME-Centrum: www.nmecentrum-ermelo.nl.