Nieuwe algemeen directeur Manpower Nederland

06/10/2008 10:37

Eggink Van Manen

Nieuwe algemeen directeur Manpower Nederland

Diemen, 6 oktober 2008 - Op 15 november 2008 treedt drs. Jilko Andringa in dienst bij Manpower. Na een inwerkperiode wordt hij per 1 januari 2009 benoemd tot algemeen directeur van Manpower Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle bedrijfsonderdelen met de merknaam Manpower waarmee Manpower Inc. op de Nederlandse markt opereert: Manpower, Manpower Professional en Manpower Business Solutions. Andringa neemt deze functie over van drs. Hans Leentjes, die Manpower Nederland leidde sinds maart 2005. Leentjes wordt op internationaal niveau binnen Manpower verantwoordelijk voor Nederland, Duitsland, België en Oostenrijk.

De afgelopen vierenhalf jaar vervulde Andringa (42) verschillende directiefuncties voor Randstad in de Verenigde Staten. In zijn laatste functie was hij verantwoordelijk voor de dienstverlening via de circa tweehonderd uitzendvestigingen in de VS. Hij gaf indirect leiding aan circa duizend medewerkers. Voor zijn overstap naar de VS maakte Andringa deel uit van het directieteam van Randstad Nederland. Andringa studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen en begon zijn loopbaan bij Esso. "Met zijn diepgaande kennis van de branche voor personeelsbemiddeling, zijn uitgebreide managementervaring en de internationale ervaring die hij heeft opgedaan, is Jilko Andringa voor ons de juiste man voor deze functie", aldus Leentjes. Leentjes zelf bekleedt vanaf 1 januari 2009 de functie van Regional Managing Director voor Central EMEA. In deze functie wordt hij verantwoordelijk voor Manpower in Nederland, Duitsland, België en Oostenrijk.

Over Manpower

Manpower is een full-service organisatie in de wereld van werk, voor grote en kleine, lokale, nationale en internationale ondernemingen. De eigentijdse dienstverlening omvat de werving van personeel op vaste, tijdelijke en contractbasis, assessment en selectie, training, outplacement, outsourcing en consulting. In Nederland heeft Manpower 150 vestigingen, waar in totaal 900 consultants werken. Iedere vestiging vormt dankzij het nationale en internationale Manpower-netwerk een kennisbank en vraagbaak voor zowel werkgevers als kandidaten. In het voorjaar nam Manpower in Nederland, Vitae over. Het netwerk voor de nieuwe professional. Manpower is wereldwijd actief onder vijf merknamen: Manpower, Manpower Professional, Right Management, Jefferson Wells en Elan. Het Nederlandse hoofdkantoor van Manpower bevindt zich in Diemen. Voor meer informatie over Manpower kunt u terecht op www.manpower.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.manpower.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (