Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen gezocht beroving

Zuidoostbeemster o De politie zoekt getuigen van pogingen tot beroving van een vrouw op de parkeerterreinen van twee tuincentra aan de Purmerenderweg. Een 24-jarige Purmerendse had inkopen gedaan bij het tuincentrum Overvecht.

Op het moment dat zij rond 13.30 uur het parkeerterrein afreed kwamen er twee jongemannen op een scooter aangereden vanuit de richting Oosthuizen die haar portier probeerde te openen. Omdat de portierdeuren op slot waren lukte dat niet. De vrouw is vervolgens naar het verderop gelegen tuincentrum Groenrijk gegaan waar ze ook inkopen deed. Toen ze terugkwam bij haar auto bleek dat de jongemannen haar per scooter hadden gevolgd. Ze eisten de autosleutel op. De jonge vrouw wist de belagers van zich af te slaan, rende naar haar auto en reed weg. Ze heeft de volgende signalementen aan de politie doorgegeven:

Dader 1 (de passagier):
* Marokkaans uiterlijk en accent, ongeveer 1.80 m lang en circa 23 jaar oud
* Lang gezicht met vrij grote neus
* Slank, tenger postuur
* Hij droeg een zwarte stoffen halflange jas met capuchon en met bontkraag en een donkerblauwe spijkerbroek
* Hij had een matzwarte Beon-style helm op, een zogenaamde pilotenhelm met geïntegreerde bril

Dader 2 (bestuurder scooter):
* Marokkaans uiterlijk, ongeveer 23 jaar oud
* Droeg een zelfde soort helm en jas, maar dan zonder bontkraag of capuchon. Ook een donkerblauwe spijkerbroek.

De scooter was zwart en liep spits af aan de achterkant.

De politie zoekt getuigen. Mensen die zaterdagmiddag rond 13.30 iets verdachts hebben gezien op het terrein van tuincentrum Overvecht of tuincentrum Groenrijk aan de Purmerenderweg worden verzocht contact op te nemen met de politie. In het bijzonder is de politie geïnteresseerd in de getuigenis van een man die in een zilvergrijze Ford Focus het terrein van tuincentrum Overvecht opreed, op hetzelfde moment dat het slachtoffer het terrein afreed en vlak erna belaagd werd. Getuigen kunnen bellen met de recherche via 0900-8844.