KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

6-10-2008

Goofies zeilseizoen van start met 75 deelnemers

Ondanks het stormachtige weer vorige week kwamen op 4 oktober 75 schippers met hun bemanning naar Colijnsplaat om daar de eerste Goofies zeilwedstrijd van het seizoen 2008-2009 te varen. Omdat verwacht werd dat de wind zou toenemen, voeren de drie groepen een relatief korte baan van 21 mijl (zon 40 km). Gewoonlijk wordt door de goofen in oktober een extra lange baan gegeven.

Met een fikse wind (windkracht 5 en soms iets meer) voltooiden de boten het parcours in 2,5 tot 3 uur. In de baan zaten helaas maar een twee kleine kruisrakken, maar wel een aantal mooie spinakerrakken. De beheersing van de grote voorzeil vergde onder deze omstandigheden het nodige van de bemanning. Omdat er ook nog gegijpt moest worden kon de bemanning zijn 'handelingsbekwaamheid' goed laten zien. Niet voor alle schippers ging dit goed. Twee boten moesten opgeven met materiaalpech en van een van de boten brak de achter-preekstoel (het hekwerk achterop). Al met al was er sprake van een geslaagde eerste wedstrijd. De volgende Goofies wedstrijd is op zaterdag 1 november 2008.

Uitslagen
Bij de ORC-CLUB 1 boten won schipper Ralph Berkmans uit Antwerpen met zijn boot ANTILOPE, voor Patric Nuyens eveneens uit Antwerpen met de GRANTSOLEIL, die tweede werd. De derde plaats was voor Roelien Ornee en Bert Dolk uit Zierikzee met de RAGADZA. Voor de eerste twee boten is de ORC uitslag nog voorlopig omdat ze nog niet over de juiste meting beschikken.

Bij de ORC-CLUB 2 t/m 5 was de eerste plaats voor Johan Bol uit Goes met de ABOEN. Hans Zuiderbaan uit Terneuzen werd tweede met de TWEE GEZUSTERS en Kees de Ridder uit Kats werd derde met de ALDEBARAN.