Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 06-10-2008

Politie arresteert Willebrorder (26) na huiselijk geweld

ST. WILLEBRORD: De politie heeft zondagavond rond 21.15 uur een 26-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden wegens huiselijk geweld. De man ging door het lint tijdens een ruzie met zijn vrouw die hij in hun woning mishandelde. Toen de vrouw naar haar ouders
vluchtte, kwam de Willebrorder daar naar toe en vernielde de rolluiken en enkele ruiten van de woning van zijn schoonouders. De 56-jarige vader van de vrouw is ook aangehouden; hij wordt ervan verdacht zijn schoonzoon met een vuurwapen, vermoedelijk een alarmpistool, te hebben bedreigd.

BREDA: Een 30-jarige Rotterdammer is maandagmorgen rond 04.45 uur aangehouden, omdat hij met een bijl voor de woning van zijn ex-vrouw in de wijk Gageldonk stond. Zijn ex voelde zich bedreigd en belde de politie. De Rotterdammer is op het bureau ingesloten.

Agressieve patiënt gearresteerd bij EHBO

BREDA: Een 63-jarige inwoner van Etten-Leur is zondagavond rond 22.15 uur aangehouden op de afdeling spoedeisende hulp van het Amphia Molengracht. Hij moest zich laten behandelen aan een wond aan zijn vinger die hij thuis opliep. De man, die danig onder invloed van alcohol was, werd agressief toen hij vond dat hij te lang moest wachten. Hij vernielde een gordijn en trok een verpleegkundige aan haar haren. Ook bedreigde en beledigde hij diverse mensen.
Gealarmeerde agenten hadden de grootste moeite om de agressieve man onder controle te krijgen. Hij is ingesloten op het bureau.

Twee mannen overvallen horecazaak Van Bergenplein

ETTEN-LEUR: Twee mannen hebben zondagavond een horecazaak aan het Van Bergenplein overvallen. De gemaskerde overvallers liepen tegen 22.30 uur de zaak binnen en eiste geld van het aanwezige personeel. Dit onder bedreiging van een vuurwapen en een mes. Een medewerker werd gedwongen de kassa te openen waarna de mannen er met de inhoud lopend vandoor gingen. De politie stelt een onderzoek in. De drie aanwezige personeelsleden waren hevig ontdaan van de overval; voor hen is Slachtofferhulp ingeschakeld. Eventuele getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.
Tweede verdachte auto-inbraak in Etten-Leur aangehouden

ST. WILLEBRORD: De politie heeft maandagmorgen kort voor 03.00 uur een 28-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden. Hij werd gezocht vanwege een inbraak in een auto op het transferium aan de Vosdonk in Etten-Leur zondagmorgen. Daarbij werd al een 21-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. De man uit St. Willebrord werd genoemd als tweede verdachte; de officier van Justitie had toestemming gegeven de man buiten heterdaad aan te houden. De Willeborder is in verzekering gesteld.

Bredaas tweetal dacht loods te kraken

BREDA: De politie heeft maandagmorgen kort na 04.00 uur twee mannen (29 en 31 jaar) uit Breda aangehouden. Bij de Gemeenschappelijke Meldkamer (GMK) kwam het bericht binnen dat er ingebroken zou worden in een loods aan de Kleine Krogt. Kort daarna meldde een man dat hij het pand gekraakt zou hebben. Ter plaatse troffen agenten de twee verdachten aan. Zij hadden hun auto's al binnen gereden. Volgens de twee werd de bewuste loods al enkele jaren niet meer gebruikt, een medewerker van het bedrijf die aangifte heeft gedaan, ontkent dat. Volgens hem wordt het pand voor opstal van diverse goederen gebruikt. De twee mannen zijn na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Man uit Etten-Leur doet aangifte van zware mishandeling

ETTEN-LEUR: Een 28-jarige man uit Etten-Leur heeft maandagmorgen aangifte gedaan van zware mishandeling. Hij fietste rond 00.00 uur in het park bij de Klaroenring toen hij door enkele mannen werd
lastiggevallen. Zij verhinderden dat de man verder kon gaan en toen hij een van de mannen opzij duwde, kreeg hij diverse klappen. Ook liep hij een snijwond aan zijn kin op toen een van zijn belagers een mes trok en een stekende beweging maakte. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis om de wond te laten hechten. De politie stelt een onderzoek in.

Acht auto's en een motor betrokken bij drie afzonderlijke ongevallen A58

ETTEN-LEUR: Bij drie afzonderlijke materiële verkeersongevallen op de A58 zijn maandagmorgen rond 08.30 uur acht personenauto's en een motor betrokken geweest. Vermoedelijk speelde het slechte weer in de ochtendspits een rol. Diverse auto's moesten getakeld worden, niemand raakt gewond. Rijkswaterstaat heeft een weghelft tijdelijk afgesloten.

Verkeersregelaar Singelloop aangereden door boze automobilist

BREDA: Een 17-jarige Bredaas meisje heeft bij de politie aangifte gedaan van poging tot doodslag dan wel (zware) mishandeling. Het meisje was zondagmiddag als verkeersregelaar betrokken bij de
Singelloop. Ze stond rond 14.00 uur bij een afzetting op de hoek Markendaalseweg-Vredenburchsingel-Irenestraat. Een boze automobilist wilde desondanks verder rijden. Na een discussie stond het slachtoffer voor de auto van de bestuurder die gewoon doorreed. Het meisje werd geraakt aan haar knie en kreeg daarna last van haar rug. De identiteit van de automobilist is bekend; hij legt deze week op het bureau een verklaring af.

Politie controleert opnieuw fietsende scholieren

BREDA: De politie van het team Zuid-Oost heeft maandagmorgen tussen 07.30 en 09.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de kruising Generaal Maczekstraat-Zandberglaan. Dit naar aanleiding van klachten van buurtbewoners, verkeersouders van een nabijgelegen school en de wijkraad over het gedrag van fietsende jongeren. Dit resulteerde in totaal 21 bekeuringen voor onder andere fietsen op het trottoir, onvoldoende rechts houden en het negeren van een rood verkeerslicht. Later deze week volgen meer controles. Zo zullen dinsdag fietsende scholieren in de omgeving van het Wilhelminapark worden gecontroleerd en letten agenten woensdag op het verkeersgedrag aan de
Wilhelminasingel.

Auteur: Andre van den Hul