Politie Zaanstreek-waterland

Bestuurder onder invloed zonder rijbewijs

Purmerend, 06-10-2008 o Purmerend, 5 oktober, 02:50 uur - Op de Purmersteenweg heeft de politie zondagochtend een 28-jarige Poolse automobilist aangehouden.

De man had een alcoholgehalte van 0,7 en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Agenten zagen de man met hoge snelheid richting het Looiersplein rijden en zetten hem op de Purmersteenweg ter controle aan de kant. De agenten roken een dranklucht maar de bestuurder slaagde er, na diverse pogingen, niet in om de blaastest te volbrengen. Hierop werd de man aangehouden. Op het politiebureau verklaarde de man dat hij was gaan rijden omdat hij niet wilde dat zijn collega, die te veel had gedronken, zou gaan rijden omdat hij dan misschien wel een ongeval zou veroorzaken.
Na overleg met de officier van justitie, kreeg de bestuurder een boete van 400 euro. Omdat de man de boete niet kon betalen werd hij ingesloten. In de loop van de ochtend kwamen twee vrienden van de bestuurder het geld brengen en werd de bestuurder weer vrijgelaten.