Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
MUZIEK / KUNST EN CULTUUR

30 September 2008

Nieuw album van anderson

Op 6 oktober wordt 'it runs in the family', het tweede album van het Nederlandse indiepop duo 'anderson' door VOLKOREN uitgebracht in de Benelux. Dit najaar zal anderson een uitgebreide promotietour doen in Nederland, Duitsland en Zweden en op 19 november zal het album uitgebracht worden in Japan.

It runs in the family, het tweede album van anderson, is een heus conceptalbum geworden. Tien familieleden, verspreid over heel de wereld, vertellen hun verhaal door elkaar briefkaarten te sturen over alles wat hen bezig houdt. Elk familielid heeft een eigen song gekregen op het nieuwe album.

Even ter opfrissing van het geheugen: anderson is een Nederlands indiepopduo, bestaand uit Bas van Nienes en Jeroen van der Werken. Hun debuutplaat we radio anderson werd in 2005 uitgebracht door VOLKOREN (16 Horsepower, at the close of every day). De mix van singer-songwriterpop en subtiele elektronica werd lovend ontvangen, niet alleen in de Benelux, maar door heel Europa en zelfs in Japan, waar de plaat werd uitgebracht door Thistime Records. Succesvolle tournees door Europa, Amerika en Japan volgden.

Het vele gereis heeft duidelijk invloed gehad op anderson, want niet alleen thematisch is it runs in the family ambitieuzer dan z'n voorganger - met één centraal verhaal dat wordt verteld via tien personages in tien verschillende landen - ook muzikaal is de horizon verbreed. Vergelijkingen met groepen als The Postal Service en The Notwist gaan nog steeds op, maar de intieme sfeer van de eerste plaat is uitgebreid met zwaardere beats en synths en onweerstaanbare eighties grooves waar Prince of The Pet Shop Boys zich niet voor zouden schamen.

Naast het schrijven en uitvoeren van de muziek op it runs in the family, hebben de heren van anderson de nieuwe plaat ook zelf geproduceerd en opgenomen, hier en daar met behulp van René de Vries (This Beautiful Mess) en Martijn Groeneveld (Solo), die ook verantwoordelijk is voor de eindmix van het album. Lydia van Maurik-Wever (Brown Feather Sparrow) nam op een aantal tracks de backing vocals voor haar rekening.

Om een belangrijke VOLKOREN-traditie in ere te houden, worden de eerste 2000 exemplaren van de nieuwe cd schitterend verpakt. Van alle familieleden is een persoonlijke briefkaart toegevoegd die correspondeert met hun 'eigen' liedje op de plaat. Wat heeft de familie elkaar te melden? De gebruikelijke onderwerpen: liefde, nostalgie, eenzaamheid, twijfel, woede, verveling, leven in de grote stad, uitgaan, ziekenhuisopnamen, het managen van een bedrijf, ontvoeringen door buitenaardse wezens...

...Dit zou over jouw familie kunnen gaan!

De officiele cd-release van it runs in the family vindt op 10 oktober plaats in Waterfront, Rotterdam. De Zweedse band Alibi Tom zal het voorprogramma verzorgen. Bezoekers van de cd-release krijgen 5 euro korting op het nieuwe album, wat in feite betekend dat ze dan hun ticket terugverdiend hebben (entree = 5 euro).

Geplande tourdata:
09.10 Speakers - Delft +LPG
10.10 Waterfront | CD RELEASE - Rotterdam
11.10 Xinix - Nieuwendijk
13.10 NightLiveXS @ KX Radio - Amsterdam
16.10 Het Paard - Den Haag
18.10 OJC De Werf - Sint Oedenrode
20.10 OBA Live @ Radio 5 - Amsterdam
23.10 Duncker - Berlin (DE)
24.10 Das Loch - Hof (DE)
25.10 Kokolores - Kunzelzau (DE)
26.10 JuZ - Leer (DE)
02.11 Atlas (Llink) @ Radio 1 - Hilversum
13.11 Effenaar -Eindhoven +as in rebekkamaria
14.11 Move Your Ass @ 3FM - Hilversum
20.11 Pusterviksbaren - Gothenburg (ZWE)
21.11 TBA - Zweden tour (ZWE)
22.11 TBA - Zweden tour (ZWE)
23.11 TBA - Zweden tour (ZWE)
28.11 Metropool - Hengelo
20.12 Motoki - Keulen (DE)

Discografie:

* We Radio Anderson, VOLKOREN / Munich (Benelux), Decoder Records (GAS), Thistime Records (JP), 2005
* The Pet Series - Part 5, VOLKOREN / Munich Records (Benelux), 2006
* It Runs In The Family, VOLKOREN / Munich Records (Benelux), Thistime Records (JP) 2008

---

Kijk voor meer informatie over anderson op: www.radioanderson.com Persfoto's kunt u downloaden van www.youmakemusic.com/press

Mocht u geïnteresseerd zijn in een interview met Anderson, neem dan contact op met VOLKOREN.

Contactpersoon: Jeroen van der Werken
Tel: +31(0)6-14442913
jeroen@volkoren.com
www.volkoren.com