Gemeente Rotterdam

Bij de gezamenlijke actie van Gemeentebelastingen en Stadstoezicht werd binnen een paar uur beslag gelegd op acht auto's van wanbetalers en meer dan 16.000 werd direct afgerekend.

Aanpak wanbetalers Gemeentebelastingen en Stadstoezicht succes

Meldingen van Stadstoezicht hebben - bij de gezamenlijke actie van Gemeentebelastingen en Stadstoezicht - binnen een paar uur geleid tot het beslag op acht auto's van wanbetalers. In totaal werd voor ruim 26.000 euro beslag gelegd. Ruim 16.000 euro werd direct afgerekend en vijf auto's werden door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Lucratieve samenwerking
Op vrijdagmiddag 3 oktober jl. zijn medewerkers van Stadstoezicht in Rotterdam-West op pad gegaan met de kentekens van wanbetalers in hun handterminal. Tijdens de surveillance hebben zij de kentekens van de alle auto's gecontroleerd. Binnen een paar uur kon door de meldingen van Stadstoezicht door deurwaarders van Gemeentebelastingen acht keer beslag worden gelegd op auto's van wanbetalers. Het gaat om een totaal bedrag van 26.891 euro, waarvan direct 16.847 euro via de mobiele betaalservice werd betaald. Vijf auto's zijn in opdracht van de gemeentelijke deurwaarders door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Betalen of openbare verkoop
Vijf wanbetalers raakten hun auto kwijt. Als zij binnen vier weken alsnog hun belastingschuld aan de gemeente betalen, inclusief alle kosten, dan krijgen zij hun auto terug. Wordt er niet betaald, dan wordt de auto in het openbaar verkocht op de
internetveiling www.executieveiling.nl .

Bron: Communicatie GBR en STZ, 06-10-2008