Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305


Datum: 6 oktober 2008

---


Voorschoten Verdachten van handel in drugs aangehouden

De politie heeft vrijdagavond 26 september vijf personen aangehouden in een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. De politie was begin dit jaar het onderzoek gestart en richtte zich op een 27 jarige Voorschotenaar, één van de aangehouden verdachten. Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat hij vermoedelijk samenwerkte met een 51 jarige plaatsgenoot. Deze verdachte en zijn 33 jarige vriendin zijn eveneens aangehouden. De twee Voorschotenaren zijn maandag 29 september voorgeleid voor de rechter-commissaris die hun in voorlopige hechtenis stelde.

Het dealen vond hoofdzakelijk plaats vanuit de woning van de 51 jarige verdachte en door de 27 jarige verdachte op straat en in een café in Voorschoten. Vrijdagavond 26 september vond er in samenwerking met het Openbaar Ministerie een actie plaats gericht op de (heterdaad) aanhouding van de verdachten. Naast de verdachten werden nog afnemers aangehouden nadat zij van de 51 jarige Voorschotenaar cocaïne hadden gekocht. Onder hen werden verdovende middelen aangetroffen. De Voorschotenaar en zijn vriendin bleken ook in het bezit te zijn van verdovende middelen en in hun woning werd tevens een hoeveelheid verdovende middelen, alsmede andere ten behoeve van die handel gebruikte goederen aangetroffen.
De 27 jarige verdachte werd in het café aangehouden. Bij hem werden geen verdovende middelen aangetroffen. In zijn woning werd tevens zoeking gedaan, waarbij diverse goederen ten behoeve van het onderzoek werden inbeslaggenomen.

Het onderzoek is nog niet afgerond.

--- einde bericht ---
---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326