Gemeente Papendrecht

18 september 2008

Uitnodiging vervolg sportcentrum

Dinsdag 7 oktober spreken tijdens de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep vertegenwoordigers van de gemeente en betrokken partijen vanaf 16.30 uur in het gemeentehuis over het project sportcentrum in Papendrecht. Ook omwonenden zijn hierbij welkom.

Tijdens het `Meespraak-traject' kregen betrokkenen als sportverenigingen, scholen en omwonenden en overige geïnteresseerden gelegenheid om ideeën in te brengen en hun mening te geven. Het college van burgemeester en wethouders wil ook in het vervolg van het proces in gesprek blijven met alle betrokkenen, ook nadat de besluitvorming in de gemeenteraad zal zijn afgerond. Daarom heeft het college besloten een klankbordgroep voor het sportcentrum op te zetten. De groep houdt tijdens de aanbestedingsfase en de bouw de vinger aan de pols te houden.
Wie aanwezig wil zijn bij de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep op dinsdag 7 oktober om 16.30 uur in het gemeentehuis kan zich hiervoor aanmelden via de mail (communicatie@papendrecht.nl) of telefonisch via nummer (078) 641 82 28.

Papendrecht volgroeid of niet?
Geef uw mening over karakter en toekomst van Papendrecht op de Meent en de Markt

Vrijdag 26 september is tussen 16.00 en 20.00 uur op de Meent en op dinsdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur op de Markt een kraam te vinden waar informatie wordt gegeven én vooral wordt gevraagd over de toekomst van Papendrecht.

Is Papendrecht landelijk of hoort het met zijn stedelijke karakter juist bij de Randstad? Moet Papendrecht een woongemeente blijven of is het juist belangrijk meer bedrijven aan te trekken? Op dergelijke vragen over economische, sportieve, landschappelijk en andere aspecten wil de gemeente Papendrecht antwoorden geven om richting te geven aan de toekomst van Papendrecht. Deze richting wordt vastgelegd in de zgn. structuurvisie. Inwoners, lokale partijen en organisaties kunnen hieraan bijdragen, onder meer bij de kraam op de Meent en de Markt. Bezoekers van de kraam kunnen op creatieve manier reageren op enkele stellingen en dilemma's. Ook is een reactieformulier beschikbaar waarop publiek algemene reacties en ideeën kan vermelden.

900 willekeurig gekozen Papendrechters deelden al hun ideeën over de toekomst van hun woonplaats. De uitkomsten worden verwerkt in de structuurvisie en zijn na te lezen op www.papendrecht.nl onder projecten - structuurvisie.

Twee stellingen waarop publiek kan reageren:

- Ruimte wordt schaars: alle verenigingen moeten in de toekomst gehuisvest worden in
multifunctionele accommodaties

- Uitbreiden van groen heeft prioriteit boven het bouwen van extra woningen.

Eerste regionale buurtbemiddelaarsdag

Afgelopen zaterdag vond in Dordrecht de eerste regionale buurtbemiddelaarsdag plaats, een unieke bijeenkomst waar voor het eerst in Nederland buurtbemiddelingsprojecten van verschillende gemeenten samenwerkten.

Alle vrijwillige buurtbemiddelaars uit de gemeenten Dordrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht beleefden een leerzame, stimulerende en gezellige dag met onder meer een elementenspel, clown-workshop, een stadswandeling door de Dordtse binnenstad en een barbecue. Behalve het leerzame was de dag een gebaar van waardering naar de vrijwilliggers voor het vele en niet altijd even makkelijke werk, maar nuttige werk dat zij het afgelopen jaar verzetten.
Voor informatie over buurtbemiddeling kunt u terecht bij Hanneke van den Berg, coördinator buurtbemiddeling, tel.nr. 06-53381605.

Eerste Papendrecht Cup voor Vatos Locos

Vrijdag 12 september overhandigde wijkwethouder André van Leeuwen de Papendrecht Cup op het Cruijff Court aan de winnaars van de zomeravond-voetbalcompetitie die vanaf half juli plaatsvond.

Elke week werd op maandag en woensdagavond gevoetbald door teams van 14 jaar en ouder op het
Cruijff Court. Aan het eind van de bekerstrijd pakte het team van Vatos Locos de eerste Papendrecht Cup, een wisselbeker waarom volgend jaar opnieuw wordt gestreden. Tweede werd het team van BB Mooiboys.

De zomeravond-voetbalcompetitie is een initiatief van Jacinthe Constancia-Bernardina, Saar en Rob Houwaart. Na het eerste Cruijff voetbaltoernooi in Papendrecht op 21 juni was het idee al snel geboren om een vervolg te geven aan het geslaagde toernooi. Enthousiastelingen sloegen aan het organiseren en waren tijdens de vakantieperiode elke maandag- en woensdagavond bij het Cruijff Court om de zomeravondcompetitie in goede banen te leiden.

Actualisering en acquisitie nieuwe gemeentegids Uitgever LokaalTotaal benadert momenteel Papendrechtse organisaties voor (kostenloze) actualisering en vermelding van hun contactgegevens in de nieuwe gemeentegids. Organisaties en bedrijven kunnen daarnaast tegen betaling een advertentie plaatsen in de gids. Acquisiteurs Chatura Pijs (t. 06-20421812) en Stanley Debevere (t. 06-54700866) van LokaalTotaal benaderen hen daar momenteel voor. De gemeentegids wordt jaarlijks in een oplage van ca. 15.000 exemplaren huis-aan-huis bezorgd. De kosten van de jaarlijkse uitgave worden gedekt door de advertentie-inkomsten.

LokaalTotaal
t. 040 264 22 01
m. 06 21 54 73 78
h.laet@lokaaltotaal.nl
www.lokaaltotaal.nl

____________