Technische Universiteit Delft

Workshop: Mindfulness
door M&C

Studium Generale - Je studententijd is een belangrijke, maar soms ook overweldigende fase in je leven, vol met nieuwe ervaringen en belangrijke beslissingen. Mindfulness (aandachtgerichtheid) is aandacht schenken aan wat zich voordoet van moment tot moment zonder oordeel. Het is een vaardigheid in aandacht en houding (open observatie) en die is te leren door middel van aandachtsoefeningen.

07 oktober 2008 | 19:30 uur
plaats: Het Meisjeshuis Oude Delft 112, Delft

door Feike Damstra

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mindfulness samenhangt met persoonlijk welbevinden. Meestal ben je met je aandacht niet aanwezig in het hier en nu en reageer je vanuit automatische patronen. Hoe vaak draai je niet op routine terwijl je gedachten bezig zijn met zaken uit verleden of toekomst? Vaker met je aandacht in het nu zijn geeft meer rust en een betere concentratie.

In de workshop wordt vooral geoefend, op het eind bespreken we nog hoe je de aandachtsoefeningen het beste in het dagelijks leven kunt toepassen. Van harte aanbevolen is er tevens de lezing over Mindfulness door Dick Houtman op maandagavond 6 oktober.

Deze workshop wordt gegeven in twee sessies. De eerste groep start om 19:30 uur, de tweede groep om 21:00 uur. De workshop is uitsluitend toegankelijk voor studenten en medewerkers van de TU Delft en kost slechts EUR 5 per persoon. Inschrijven via studiumgenerale@tudelft.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

Feike Damtsra werkt als studentenpsycholoog aan de Universiteit Utrecht en geeft o.a. aandachttrainingen aan groepen studenten die veel piekeren, stress ervaren en/of zich moeilijk kunnen concentreren.

Studenten EUR 5

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl