Stadsdeel Zeeburg

Politieke avond op 7 oktober

26 september 2008
Op dinsdag 7 oktober 2008 houdt de stadsdeelraad van Zeeburg van 20.00 tot 22.00 uur weer een politieke avond. Op deze avond gaan de raadsleden in gesprek met een ieder die woont of werkt in Zeeburg. U bent van harte welkom om uw mening te laten horen of om mee te doen aan de diverse sessies.

Op het programma staan:

20.00 uur: Sprekershoek

Een spreker krijgt achter de microfoon in de sprekershoek maximaal 10 minuten spreektijd. U kunt zelf uw onderwerp bepalen. Men moet zich vooraf aanmelden.

20.30 uur: Informatieve sessie over de herontwikkeling van Jeugdland

In de Raadzaal is een uitgebreide sessie over Jeugdland Oost. Jeugdland is de welbekende buitenspeelplek voor kinderen aan de rand van het stadsdeel bij het Flevopark. Zeeburg heeft ambities met Jeugdland. Er wordt volop nagedacht over de herinrichting van het terrein met alles wat daar bij hoort. Tijdens deze sessie zal de projectleider, met bijdragen van anderen, toelichting geven op de huidige stand van zaken en op enkele dilemma's. Daarna is volop ruimte voor debat.

20.30 uur: Presentatie over water en openbare ruimte

In de Trouwzaal is een presentatie waar wethouder Dennis Straat over zijn indrukken vertelt naar aanleiding van een werkbezoek aan Zweden en Denemarken over gebruik van water in stedelijke structuur. Welke inspiratie kan men uit de nieuwe kennis halen? Hij zal ingaan op de vraag wat er van valt te leren voor mogelijke verlevendiging van het water in het Oostelijk Havengebied. En over wat het kan betekenen voor de ontwikkeling van IJburg fase 2, m.n. over de scheiding tussen water en land.

Wandelgangen

En verder heeft u in de wandelgangen vanzelfsprekend de gelegenheid om met alle aanwezigen informeel van gedachten te wisselen.

U bent van harte welkom om aan deze avond deel te nemen. U kunt gewoon binnenlopen op de Cruquiusweg 5. Alleen als u spreektijd wilt in de sprekershoek moet u zich even melden bij de griffie van Zeeburg, via telefoonnummer (020) 608 0365 of het aanmeldingsformulier.