Gemeente Bolsward


Nieuws
30-09-08

Informatieavond over het gebruik van de buurtauto

buurtauto.jpg

Alleen betalen voor een auto als u hem gebruikt? Dat is mogelijk met de buurtauto van Wheels4All! Met Wheels4all kunt u een (extra) auto gebruiken op het moment dat het u uitkomt. Wilt u meer informatie over deze buurtauto's? Dan bent u van harte welkom op de informatieavond op 7 oktober om 20:00 uur in ' De Groene Weide', waar de intitiatiefnemers u meer vertellen over het gebruik en de mogelijkheden de buurtauto.

Onderzoek van de consumentenbond wijst uit, dat gedeeld autogebruik een gemiddelde besparing van EUR 1.600 per jaar oplevert. In samenwerking met de Gemeente Bolsward en de Miljeu Wurkgroep Boalsert start Wheels4all binnenkort met een initiatief om te komen tot het plaatsen van buurtauto's in Bolsward.

Waarom een buurtauto?

De buurtauto's zijn 24 uur per dag beschikbaar voor leden van Wheels4all. Met Wheels4all kunt u een (extra) auto gebruiken op het moment dat het u uitkomt.De buurtauto's zijn 24 uur per dag beschikbaar voor leden van Wheels4all. Met Wheels4all kunt u een (extra) auto gebruiken op het moment dat het u uitkomt. De buurtauto is voordelig als tweede auto of voor mensen die minder dan tienduizend kilometer per jaar rijden. Voor het gebruik van de buurtauto betaalt u per uur en per kilometer. De kilometerprijzen zijn inclusief brandstof en verzekering. U heeft daarbij keuze uit meerdere abonnementen.

Waarom steunt uw gemeente en de lokale milieuwerkgroep dit initiatief?

De gemeente Bolsward en de Miljeuwurkgroep ondersteunen dit initiatief, omdat door het gebruik van de buurtauto de parkeerdruk afneemt: elke buurtauto maakt zo vijf tot tien parkeerplaatsen overbodig! Verder wordt er alleen gereden in zuinige en schone auto's. Zo wordt er energie bespaard, is de inzet goed voor de luchtkwaliteit en dus uw gezondheid en natuurlijk voor uw portemonnee! De buurtauto vormt daarnaast een uitstekende aanvulling op het openbaar vervoer. Daarmee ontstaat er een volwaardige en efficiënte vervoersketen.

Gebruik van een buurtauto

De buurtauto's zijn 24 uur per dag beschikbaar voor leden van Wheels4all.

Elke keer als er vijf inschrijvingen vlak bij elkaar zijn, plaatst Wheels4all een nieuwe buurtauto. Naast de eigen auto's in de wijk heeft Wheels4all afspraken met Bas Autoverhuur Greydanus voor inzet van extra auto's tegen gereduceerd tarief. Zo grijpt u nooit mis.

Informatieavond

Voor nadere informatie organiseren de initiatiefnemers een informatieavond in Bolsward. Deze informatieavond vindt plaats op 7 oktober in "De Groene Weide" en begint om 20.00 uur.

Meer informatie staat op www.wheels4all.nl. Voor eventuele vragen kunt u de initiatiefnemers tijdens werkdagen bereiken op onderstaande telefoonnummers of mailadressen.

Tenlsotte: dit initiatief vindt plaats in het kader van de week van de vooruitgang. Zie www.weekvandevooruitgang.nl.

feed