Gemeente Haaksbergen

Voorkeursalternatief voor rijksweg N18

Rijkswaterstaat is samen met de betrokken regionale en lokale overheden begonnen met het houden van informatiebijeenkomsten over de plannen voor de rijksweg N18 (Twenteroute). De eerste bijeenkomst vond plaats in Groenlo. Op dinsdag 7 oktober is Haaksbergen aan de beurt.

Dan wordt in zalencentrum 't Hoogeland van 19.00 tot 22.00 uur informatie verstrekt over de tien alternatieven die zijn uitgewerkt in een zogeheten Trajectnota/MER. De gemeente Haaksbergen presenteert dan samen met de andere betrokken gemeenten, de regio's Twente en Achterhoek en de provincies Overijssel en Gelderland een eigen voorkeursalternatief.

Het regionale voorkeursalternatief maakt geen deel uit van de tien alternatieven waarover Rijkswaterstaat officieel inspraak houdt. Daarom willen de betrokken gemeenten en de regionale overheden graag weten wat de inwoners van de voorlopige regionale keus vinden. Ook de gemeente Haaksbergen roept de inwoners op om te reageren. Dat kan tijdens de informatiebijeenkomst op 7 oktober, maar het kan ook per e-mail (gemeente@haaksbergen.nl) of gewoon in een brief. (in beide gevallen ter attentie van de afdeling Openbare Werken).