Boekpresentatie 'Met aandacht leven en werken'.

01/10/2008 12:02

CNV Publieke Zaak

Op het congres 'Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening' wordt op dinsdag 7 oktober het boek 'Met aandacht leven en werken' van Brigitte van Baren en Jef Boeckmans gepresenteerd. Het eerste exemplaar van het boek wordt aangeboden aan Lizelotte Smits, landelijk bestuurder van CNV Publieke Zaak, vakbond voor zorg, welzijn en overheid.

Het boek 'Met aandacht leven en werken' is een praktische handleiding voor werknemers om beter om te gaan met druk en stress op het werk. Meditatieve momenten in het werkpatroon inpassen blijkt een positieve uitwerking te hebben op de weerbaarheid en professionaliteit van werknemers. Door middel van praktische richtlijnen wordt in het boek aangegeven hoe je aandachtig kunt leven en werken. Er wordt uitleg gegeven over verschillende meditatievormen, met praktische aandachtsoefeningen voor op kantoor en een cd met vijf meditatievormen.

Lizelotte Smits van CNV Publieke Zorg heeft er voor gezorgd dat meditatie op de werkplek in cao-onderhandelingen besproken wordt. In de cao Welzijn loopt een proef met meditatie onder leiding van Brigitte van Baren. De schijfster wil het eerste exemplaar van het boek aanbieden aan Lizelotte Smits als waardering voor haar inzet voor meditatie op de werkplek.

Schrijfster Brigitte van Baren (1957) studeerde Nederlands recht in Amsterdam. Zij richtte in 1992 'Inner sense' op met als doel meer persoonlijke diepgang in het bedrijfsleven te brengen. Ze coacht en traint leidinggevenden, directies en managementteams. Haar doel is de mens dichter bij zijn diepste drijfveren te brengen.

Het congres 'Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening' is op dinsdag 7 oktober in Fort Voordorp in Groenekan. Het congres wordt georganiseerd door FCB Dienstverlener in Arbeidsmarktvraagstukken. Zie ook: www.welzijn.fcbwjk.nl De boekpresentatie is om 13.00 uur. CNV Publieke Zaak verzorgt tijdens het congres een aantal workshops voor werknemers in de welzijnsbranche.





http://www.MijnVakbond.nl