Gemeente Hulst


Persbericht - 01.10.2008

Gemeente Hulst doet aan duurzame onkruidbestrijding

De gemeente Hulst hecht aan het duurzaam bestrijden van onkruid. Dit doet zij op verhardingen volgende de DOB-methode: Duurzaam Onkruid Beheer. Dit houdt in dat er erg bewust met onkruidbestrijdingsmiddelen wordt omgegaan. Hierbij wordt voorkomen dat deze middelen via de riolering terecht komen in het oppervlaktewater.

Dat dit op correcte wijze gebeurt, blijkt uit het feit dat aan de gemeente Hulst een certificaat is toegekend: De Barometer Duurzaam Beheer niveau Brons. Op dinsdag 7 oktober 2008 overhandigt wethouder Clen de Kraker dit certificaat aan de medewerkers van de afdeling Gemeentewerken, welke instaan voor de uitvoering van de onkruidbestrijding. Door inzet van alle betrokken medewerkers is de gemeente Hulst er in geslaagd om het certificaat te behalen. De overhandiging vindt om 15.30 uur plaats in de stadsschuur aan de Absdaalseweg te Hulst.

Om de DOB-methode goed en gecontroleerd uit te voeren is er een certificatiesysteem ontwikkeld met de naam: Barometer Duurzaam Beheer. Indien men voldoet aan de eisen die gesteld zijn in het certificatieschema kan men hiervoor worden gecertificeerd. De Barometer Duurzaam Beheer wordt beheerd door Stichting Milieukeur. Dit is een onafhankelijke organisatie, waarin vertegenwoordigers van consumenten-, producenten-, detailhandel-, en milieuorganisaties, waterbeheerders en de overheid deelnemen.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl