Gemeente Binnenmaas

Duo-expositie in gemeentehuis Binnenmaas

De gemeente Binnenmaas stelt haar tentoonstellingruimte ter beschikking aan twee schilders uit de Hoeksche Waard; Steve Nijbroek en Annette van Driel. De tentoonstelling, genaamd Allemaal beestjes, wordt op dinsdag 7 oktober a.s. om 20.00 uur geopend in het gemeentehuis in Maasdam door de heer Leo de Ruiter, voorzitter van het Dierenasiel te Numansdorp. De expositie eindigt op vrijdag 14 november.

Klik op de afbeeldingen om enkele werken te bekijken Werk van Nijbroek Werk van Nijbroek Werk van Van Driel Werk van Van Driel

Veel kleuren en dieren

Veelkleurigheid is een duidelijke overeenkomst in het werk van de twee schilders. Hiernaast spelen dieren vaak een rol op de werken. De diversiteit en de overeenkomsten tussen de werken zijn de aanleiding geweest voor deze duo-expositie. Het thema Allemaal beestjes moet u echter niet te letterlijk nemen.

Annette van Driel

Annette is al jaren actief als beeldend kunstenaar en lid van de Hoeksche Waardse Teken- en Schilderclub. Ze begon als amateur maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot semi-professional. Lessen bij onder andere Arthur Bernard en Julia Woning hebben haar geholpen haar talent te ontwikkelen. Haar werken zijn kleurrijk, figuratief/abstract en naast de vele dieren staat ook vaak de mens centraal.

Steve Nijbroek

Steve Nijbroek mag zich tot een van de meest kleurrijke kunstenaars van de Hoeksche Waard rekenen. Zijn kleurige en expressieve doeken zijn al op vele plaatsen geëxposeerd. Hij is een groot bewonderaar van Mondriaan. Maar de bezoeker van de tentoonstelling zal ook kunnen concluderen dat ook de werken van Jackson Pollock op Nijbroeks werk van invloed zijn. Pollock is de kunstenaar die het action painten heeft uitgevonden aan het begin van de twintigste eeuw.

Bieden op schilderij Nijbroek

Tijdens de opening zal Steve een schilderij vervaardigen dat vervolgens een plaats krijgt in de expositie. Op dit schilderij kan gedurende de tentoonstelling een bod uitgebracht worden, door een formulier in te vullen. De hoogste bieder mag zich na afloop eigenaar noemen van het betreffende werk. De opbrengst hiervan gaat naar de zending van de Evangelische Gemeente Hoeksche Waard.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de tentoonstelling te komen bezoeken.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl