Gemeente Rotterdam

Wethouder Lucas Bolsius en portefeuillehouder Ed Goverde nemen op dinsdag 7 oktober de twee nieuwe lijnverlichtingen van metrostation Maashaven officieel in gebruik. Ook zal het naastliggende Siloplein officieel in gebruik genomen worden.

De onderkant van het metrostation is voorzien van twee bijzondere lijnverlichtingen. De verlichting bevordert de veiligheid en moet de criminaliteit op en rond het metrostation verminderen. De verlichting zorgt voor een betere oriëntatie van reizigers die uit het metrostation komen. Onderdeel hiervan is ook een verlicht traject naar de Maassilo.

Aan de buitenruimte rondom het metrostation Maashaven is hard gewerkt. Het Siloplein heeft nieuwe bestrating gekregen, een overbodig fietspad en een oude fietsenstalling zijn verwijderd, en de taxistandplaats is verplaatst naar de Brielselaan. Al deze ingrepen hebben ervoor gezorgd dat de buitenruimte rond metrostation Maashaven verbeterd is.

De aanpak van het metrostation Maashaven/Siloplein is onderdeel van het project Aquarel. Dit project heeft als doel de kwaliteit van de stadsentrees, de belangrijkste toegangswegen, de omgeving van metrostations en de kleine stadspleinen van Rotterdam te verbeteren. Al eerder werden door het project Aquarel verbeteringen aangebracht bij bijvoorbeeld het Metrostation Rijnhaven, de Dorpsweg, de Tillemakade en het Kralingseplein/Abraham van Rijckevorselweg. In de stadsvisie 2030 maakt het College zich hard voor de verbetering van de kwaliteit van de Rotterdamse buitenruimte. Aquarel geeft hieraan een impuls.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur onder het metrostation Maashaven. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Het programma van de ingebruikname is als volgt: 20.00 uur Ontvangst op locatie
20.10 uur Speech wethouder Lucas Bolsius, Financiën, Sport en Buitenruimte
20.15 uur Speech Ed Goverde, portefeuillehouder buitenruimte (deelgemeente Charlois)
20.20 uur Wethouder Lucas Bolsius en portefeuillehouder Ed Goverde steken op flitsende wijze de nieuwe lijnverlichting aan. 20.30 uur Feestelijke afsluiting met een hapje en een drankje in de lounge van het Woonhotel gelegen naast metrostation Maashaven 21.30 uur Einde

Bron: Bestuursdienst, 03-10-2008