Waterschap Rivierenland

Waterschap dicht `gaten' in de dijk bij Dreumel en Vianen

Dinsdagochtend 7 oktober a.s. oefent Waterschap Rivierenland het sluiten van de coupures in Dreumel en Vianen. Enige verkeershinder is mogelijk. Coupures zijn doorgangen voor verkeer en voetgangers in waterkeringen, zoals dijken en kades. Bij hoogwater sluit het waterschap deze `gaten' in dijken en kades, zodat het gebied erachter veilig is voor het rivierwater.

Het gaat in Dreumel om de coupure in de Waaldijk ter hoogte van de scheepswerf en in Vianen om de coupure aan de Buitenstad. Gedurende de sluiting van de coupures, die in beide plaatsen duurt van 9.30 tot 11.00 uur, is verkeer niet mogelijk. Omwonenden krijgen van het waterschap een brief waarin de sluiting en de verkeersoverlast worden gemeld.

Medewerkers van het waterschap controleren tijdens deze oefening of de materialen, zoals balken die nodig zijn om de coupure te sluiten, aanwezig zijn en in goede staat verkeren. Ook kijken ze naar de tijd die nodig is om de coupures te kunnen sluiten en naar de samenwerking met gemeenten en aannemers.
Uiteraard komen ook de andere coupures in het gebied van Waterschap Rivierenland regelmatig bij oefeningen aan de beurt.