SERV
Jozef II-straat 12-16
1000 BRUSSEL
Tel. (00 32) 2 209 01 11
Fax. (00 32) 2 217 70 08


Persbericht

Krapte op de arbeidsmarkt: even gluren bij de buren

7 oktober studiedag SERV-SER in Den Haag

Brussel, 3 oktober 2008

Op 7 oktober 2008 organiseren de SERV en de Nederlandse Sociaal-Economische Raad (SER) samen een studiedag over de krapte op de arbeidsmarkt. Elke twee jaar worden in een gezamenlijke studiedag actuele beleidsvraagstukken bestudeerd en vooral vergeleken. Dit jaar trekt een delegatie van wel 60 Vlamingen naar Den Haag. Sociale partners en beleidsmakers uit beide landen krijgen er de kans om als buren van elkaar te leren door kennis en inzichten uit te wisselen.

Het dreigend tekort aan werknemers, in aantal maar ook in ervarings- en opleidingsniveau is in beide landen actueel. De Vlaamse en Nederlandse ministers bevoegd voor de arbeidsmarkt, Frank Vandenbroucke en Piet Hein Donner, leiden de bijeenkomst in met lezingen over de actuele situatie op de arbeidsmarkt en het arbeidspotentieel.

Het Nederlandse Netwerk Toekomstverkenningen presenteert er een rapport over de toekomst van de arbeid. Dit rapport bevat vier scenario s die kunnen inspireren voor een debat over de toekomst van de Vlaamse arbeidsmarkt.

In de middag komen drie deelaspecten van de arbeidsmarkt aan bod. In aparte parallelsessies zullen steeds een Vlaamse en Nederlandse spreker toelichten welke verschillende aanpakken mogelijk zijn voor het aan het werk helpen en houden van specifieke kansgroepen. Voor Vlaanderen staan toelichtingen van Fons Leroy (gedelegeerd bestuurder VDAB), Maries Pauwels (sociaal interventieadviseur VDAB) en Jeroen Doom (coördinator opleidingscentrum houtsector) op het programma.

Verder is er ruim de tijd voor de sociale partners en beleidsverantwoordelijken om van gedachten te wisselen en te discussiëren. Dat is immers de doelstelling van deze dag. Samen nadenken over en werken aan de arbeidsmarkt van morgen.

Het programma van de studiedag vindt u op http://www.ser.nl Voor meer informatie over dit persbericht kan u contact opnemen met de SERV, Christine Jacobs, Communicatieverantwoordelijke, tel. 02/20.90.188, cjacobs@serv.be