Officiële opening Polikliniek voor kinderen en jongvolwassenen

03/10/2008 17:25

Rentray

Dinsdag 7 oktober 2008 opent Hans Esmeijer, gedeputeerde van Gelderland, Traverse Gelderland een polikliniek voor kinderen en jongvolwassenen. De polikliniek biedt een breed ambulant aanbod op het gebied van diagnostiek, behandeling, forensische interventies, training en deskundigheidsbevordering. De jeugdinstellingen Harreveld, De Hunnerberg en Rentray zijn in Traverse Gelderland vertegenwoordigd.

Vanuit hun deskundigheid bieden deze instellingen maatwerk, waardoor de kinderen en jongvolwassenen en hun ouders/verzorgers goed geholpen kunnen worden. Traverse Gelderland is gehuisvest aan de Mettrayweg 25 in Eefde.

Kinderen en jongvolwassenen in de leeftijd van 10 tot en met 21 jaar met een geldige indicatie/verwijzing (Justitie, GGZ en AWBZ) kunnen bij de polikliniek terecht met vragen op het gebied van diagnostisch onderzoek zoals psychiatrisch, intelligentie- en persoonlijkheidsonderzoek. De polikliniek biedt ook behandeling gericht op onder andere gezinstherapie, agressieregulatie, traumaverwerking, cognitieve therapie en het opvoedingsondersteunend programma voor Ouders van Tegendraadse Jeugd. Het behandelaanbod kan ook plaatsvinden ter ondersteuning van al lopende hulpverleningstrajecten. Zo kunnen zwaardere vormen van hulpverlening worden voorkomen. Voor de gedragsbeïnvloedende maatregel en de bijzondere voorwaarden, biedt Traverse Gelderland zeven evidence based methodieken waaronder gezinstherapie (FFT).

De bundeling van de kennis en ervaring van de drie jeugdinstellingen levert niet alleen kwaliteit op, maar ook een breed aanbod van erkende methodieken. Dat aanbod wordt verzorgd door gedragsdeskundigen, GZ-psychologen, psychiaters en verschillende specialisten. Door de samenwerking is de polikliniek in staat om snel, flexibel en efficiënt te werken en om maatwerkoplossingen te bieden. Daarbij is de vraag van de cliënt altijd het uitgangspunt.

De polikliniek richt zich met name op kinderen en jongvolwassenen komende uit de provincie Gelderland en Overijssel.





http://www.traversegelderland.nl