Provincie Limburg

Persberichten

Provincie stevig vertegenwoordigd op Bedrijven Kontakt Dagen Tijdens de Bedrijven Kontakt Dagen van 7 en 8 oktober presenteert de Provincie zich op drie plaatsen met diverse themas. Deze zijn een presentatie van toepassingen van het Cradle to Cradle concept bij duurzaam ondernemen, zaken doen rondom de Olympische Spelen en innovatiebevordering door middel van een presentatie op de stand van de Jonge Bedrijven Sociëteit.

Cradle tot Cradle bij duurzaam ondernemen
Gedeputeerde Bert Kersten zit op dinsdag 7 oktober om 16.45 uur in een panel en zal, samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, in discussie gaan met bezoekers over duurzaam ondernemen. Op woensdag 8 oktober zal hij tijdens de lunch (± 12.00 u) een presentatie geven over hoe de Provincie voorloper zal zijn in de toepassing van het Cradle to Cradle concept. Op het Duurzaam Ondernemen Plein presenteert de Provincie informatiemateriaal op het gebied van Cradle to Cradle, duurzaam ondernemen, het Limburgs Energie Subsidie plan en het ontwerp energieprogramma Limburg.

Economische waarde van sport
De gedeputeerden Odile Wolfs (sport) en Herman Vrehen (economie) slaan op 7 oktober tussen 19.00 en 19.30 uur een brug tussen het sport- en economische beleid van de Provincie. Als één van de onderdelen van de BKD zal een Limburgs samenwerkingsverband tussen de Kamer van Koophandel, THINK London, de Nederlands-Britse Chamber of Commerce, Provincie Limburg en Topsport Limburg bekend worden gemaakt. In London zal een loket geopend worden waar Limburgse en euregionale ondernemers terecht kunnen om mee te mogen dingen naar opdrachtverleningen voor de bouw van de Olympische Spelen 2012 in London. Daarnaast zullen deze ondernemers een wegwijzer ontvangen die ze daarbij verder op weg helpt. Herman Vrehen ontvangt dinsdag 7 oktober de eerste wegwijzer uit handen van Marc Lammers, de bondscoach van het gouden dames hockeyteam in Beijing.

Limburg Bridge to London
Het sportpaviljoen op de BKD staat dit jaar in het teken van de nieuwe olympische cyclus Londen 2012 en heeft als thema 'Limburg Bridge to London'. Gedeputeerde Sport Odile Wolfs en gouden medaillewinnaars van Beijing 2008 Maartje Paumen en Sharon Walraven geven tijdens de BKD (woensdag 8 oktober ± 19.00 uur) de aftrap voor deze nieuwe olympische cyclus in Limburg. Op het sportpaviljoen zijn vele instanties en bedrijven vertegenwoordigd.

Jonge Bedrijven Sociëteit
De Afdeling Economische Zaken van de Provincie presenteert zich samen met de Jonge Bedrijven Sociëteit en TV Limburg aan het ondernemerspubliek. De Provincie wil hiermee het MKB-innovatieprogramma promoten dat dit jaar van start is gegaan. Op het plein hebben 24 leden van JBS een stand. Gedeputeerde Herman Vrehen opent op dinsdag 7 oktober om 15.00 uur het JBS-plein. Om 19.30 uur zal Marc Lammers als gastspreker optreden tijdens een MKB-netwerkbijeenkomst.

Voor meer informatie over de Bedrijven Kontakt Dagen en activiteiten: http://www.bkdlimburg.nl/

6-10-2008 13:24