Bredeschool.nl

Onderwijsweek van start met boekje `Tafel van 10'

maandag 06 oktober 2008

Staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma presenteerde tijdens de opening van de Nationale Onderwijsweek het boekje `Tafel van 10 van de gezonde school'.

De gezonde school is ook het thema van de Nationale Onderwijsweek die nog tot 10 oktober duurt. Het onderwerp benadrukt het grote belang van gezond onderwijs en verwijst naar aspecten die daarmee samenhangen als voeding, sport, bewegen en een gezonde leeromgeving.

De `Tafel van 10' is een bundeling van tien aspecten van de gezonde school en toont de inzet van de organisatie die de tafel heeft ingezonden. Ook BredeSchool.nl leverde een bijdrage met de tafel `Breed is Gezond'. Het boekje gaat naar alle scholen in het basis-, voortgezet en middelbaar onderwijs en kan als inspiratie dienen om de gezonde school vorm te geven. De tafels zijn geïllustreerd door de Belgische Cartonist Steven van Hasten.

De staatssecretaris sprak tijdens haar openingsspeech haar waardering uit voor het actuele thema en de uitwerking hiervan in het bijbehorende boekje. Ze benadrukte dat de gezonde school een school niet moet worden opgelegd. `Keuze is belangrijk en de gezonde school moet geen last zijn, maar een verrijking,' aldus Dijksma.