BNP Paribas lanceert Ace Manager: eerste professionele avonturenspel

07/10/2008 10:00

BNP Paribas

BNP Paribas kondigt de lancering aan van Ace Manager, het eerste financiële avonturenspel geïnspireerd door praktijkscenario's uit het bankwezen en de tenniswereld. Dit originele en innovatieve initiatief richt zich op studenten op hogescholen en universiteiten in 26 landen verdeeld over 5 continenten. In Nederland introduceert BNP Paribas dit spel in een tiental studentensteden, onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Maastricht en Tilburg. Het initiatief is onderdeel van BNP Paribas' strategie om de naamsbekendheid van de groep als één van de meest toonaangevende werkgevers van studenten wereldwijd te stimuleren. Daarnaast wil de groep haar aantrekkingskracht naar jongeren toe versterken.

BNP Paribas is een van 's werelds meest toonaangevende financiële groepen en is actief in meer dan 85 landen. Meer dan 60% van haar werknemers en klanten komen van buiten haar thuisland Frankrijk. De groep werft overal ter wereld personeel met zeer diverse profielen: commerciële bankiers, zakenbankiers, asset managers, IT personeel, experts op uiteenlopende gebieden, etc. De groep biedt haar personeel wereldwijd internationale carrièremogelijkheden en ontwikkelt zo de diversiteit van haar personeel. BNP Paribas heeft in 2007 circa 24.000 werknemers aangenomen. Dit jaar waren eind juni 2008 al 13.000 mensen aangenomen.

Om haar naamsbekendheid en aantrekkelijkheid als werkgever wereldwijd te vergroten op de beste universiteiten en hogescholen, zet BNP Paribas haar bestaande samenwerkingsverband met de tenniswereld (dankzij 35 jaar wereldwijde sponsoring: Roland Garros, Davis Cup by BNP Paribas, Internazionali BNL d'Italia, etc.) en haar krachtige wervingscapaciteit en uitstekende carrièremogelijkheden in.

Ace Manager is ontwikkeld in samenwerking met BNP Paribas bankiers om studenten een beeld te geven van de drie kernactiviteiten van BNP Paribas: Retail Banking, Corporate and Investment Banking en Asset Management & Services.

De deelnemers zullen worden getest op hun bekwaamheid in verschillende financiële beroepen. Zij krijgen drie uitdagingen voorgelegd die zijn geïnspireerd door praktijkscenario's, gebaseerd op het bankwezen en de tenniswereld. Ook worden zij gevraagd om hun betrokkenheid bij de kernwaarden van BNP Paribas te laten zien: reactievermogen, creativiteit, ambitie en betrokkenheid.

Studenten die deelnemen aan het spel hebben zo de kans om ervaring op te doen in het bankiersvak; als deelnemer worden zij adviseur van de tenniseconomie en kunnen zij daadwerkelijk ervaren hoe interessant en spannend het werk van een bankier kan zijn.

De bank zal de vijf beste teams uitnodigen om in april 2009 naar Parijs te komen voor een nieuwe uitdaging in de finale. De finaleopdracht bestaat uit een praktisch scenario dat direct relevant is voor BNP Paribas. Een panel van experts zal de finaleopdracht beoordelen en er zijn mooie geldprijzen te winnen. De gehele internationale competitie zal in het Engels zijn.

Studenten kunnen zich vanaf 17 november 2008 registreren op de website die speciaal voor deze competitie gecreëerd is: acemanager.bnpparibas.com. De online fase van de competitie loopt gedurende zes weken, van 4 februari tot 18 maart 2009. Om studenten uit te nodigen deel te nemen aan het spel is BNP Paribas vanaf half november in Nederland onder meer te vinden op de volgende hogescholen en universiteiten: Universiteit van Maastricht, Universiteit van Groningen, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam.

BNP Paribas werkt nauw samen met TBWA/Corporate voor dit wereldwijde project.

Details van de competitie kunt u bekijken op acemanager.bnpparibas.com

De 26 landen waar Ace Manager zich op richt zijn: Algerije, Australië, Bahrein, België, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Koeweit, Luxemburg, Marokko, Nederland, Portugal, Qatar, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Spanje, Zwitserland, Turkije, Groot-Brittannië, Oekraïne, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten.





http://www.acemanager.bnpparibas.com