Datum: 7 oktober 2008

DE PERSVOORLICHTERS ZIJN VANAF 10.30 TOT 12.00 UUR IN VERGADERING. VOOR DRINGENDE ZAKEN ZIJN DE VOORLICHTERS SEMAFONISCH TE BEREIKEN.

Katwijk Aanhouding na mishandeling Een 41 jarige Katwijkse heeft maandag 6 oktober even voor 15.00 uur een gebroken pols opgelopen toen ze tussen een ruziënde man en vrouw was gekomen. De ruzie vond plaats op de Biltlaan bij de bushalte. De Katwijkse sprak de twee aan toen ze zag dat de vrouw ineengedoken zat toen ze werd geschopt door de man. De Katwijkse werd echter hard weggeduwd toen de man, een 32 jarige Hagenaar haar passeerde. De Hagenaar werd korte tijd later na een achtervolging aangehouden. De vrouw, een 20 jarige Haagse, zou een vriendin van de Hagenaar zijn.

Leiden Poging beroving Een nog onbekende man heeft zaterdag 4 oktober geprobeerd een 23 jarige Leidenaar te beroven. De Leidenaar liep omstreeks 02.15 uur over de Hoge Rijndijk komende vanaf het centrum en had net bij de Utrechtse Veer de man ingehaald. De Leidenaar merkte dat de man hem volgde. Even later eiste de man zijn spullen, echter de Leidenaar reageerde hier niet op. De man werd steeds agressiever. Om van de man af te komen is de Leidenaar richting de rijbaan gelopen toen twee auto's kwamen aangereden. Hierop is de man er vandoor gegaan in de richting van de Wilhelminabrug. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Kop-staartaanrijding Maandag 6 oktober even voor 18.30 uur vond op de Plesmanlaan in de richting van de Haagse Schouwweg een kop-staartaanrijding plaats. Vijf auto's raakten betrokken bij de aanrijding. Drie auto's raakten zwaar beschadigd. Een 45 jarige automobiliste uit Zoeterwoude-Rijndijk, bestuurster van de achterste auto, werd met onder meer een pijnlijke schouder voor controle overgebracht naar het LUMC. De politie onderzoekt de aanrijding.

Leiderdorp Inbraak bij sigarenzaak Dinsdag 7 oktober is omstreeks 01.30 uur ingebroken bij een sigarenzaak aan de Van Diepeningenlaan. Met vermoedelijk een stoeptegel werd de ruit van de voordeur ingegooid. Nadat lades in de winkel waren doorzocht werden er diverse rookwaren en geld gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Pogingen inbraken Tussen zaterdag 4 en maandag 6 oktober heeft men geprobeerd in te breken in vier woningen aan het Walmolenerf. Door een raam en/of voordeur te forceren wilde men binnenkomen. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen die iets verdachts heeft hebben worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Moordrecht Rimpelloos verloop benefiet-evenement Een door de Asal Maluku Foundation gehouden benefietevenement is zaterdag 4 oktober rimpelloos verlopen. De opbrengst van dit evenement was ten bate van de gewetensgevangen in de Molukken en werd bezocht door ongeveer achthonderd bezoekers. Zij kwamen uit meedere Molukse gemeenschappen in Nederland naar dit in het sportcentrum De Zuidplas gehouden evenement dat duurde van 14.00 tot 02.00 uur. Naast sprekers traden er muziekgroepen en d.j.'s op. Vooraf was er een aantal solidariteitsactiviteiten zoals deelnemers die uit Alphen aan den Rijn kwamen wandelen, een motorgroep die uit het midden van het land kwam en deelnemers uit Capelle aan den IJssel kwamen hardlopen. De politie en de organisatie leidden dit alles in goede banen en begeleidden waar nodig en mogelijk de afzonderlijke groepen. Het feest heeft tot geen overlast geleid. De Molukse gemeenschap in Moordrecht, Capelle aan de IJssel en Alphen aan den Rijn heeft de politie bedankt voor hun inzet en bijdrage aan dit rimpelloos verlopen evenement.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --