AutoRai

Spaanse Nissan-fabriek opent scholierensite

(10/7/2008)
De Nissan-fabriek in het Spaanse Zona Franca, vlak bij Barcelona, heeft een website voor nieuwsgierige scholieren geopend. Op www.fabricanissan.com krijgen scholieren op een speelse manier uitgelegd hoe een auto geproduceerd wordt en wat er allemaal komt kijken bij de productie.

Scholieren vinden onder meer games op de site, kunnen een rondleiding volgen onder begeleiding van een virtuele gids en meedoen aan een online ontwerpwedstrijd.

Voor de virtuele rondleiding zijn verschillende gidsen beschikbaar â de beschikbare talen zijn Engels, Spaans en Catalaans. De gidsen verzorgen de fabriekstour en geven daarbij levendig commentaar, praktisch advies en feitelijke informatie. Daarbij vertellen ze over de drie hoofdthemaâs bij het maken van autoâs: innovatie, veiligheid en milieu.

De site is gericht op scholieren tussen de acht en twaalf jaar. Voor leraren is er een extra rubriek met daarin materiaal geschikt voor gebruik in de klas. Nissan ontwikkelde de site naar aanleiding van de groeiende stroom fabrieksbezoeken. In vier jaar tijd nam het aantal scholen dat een rondleiding aanvroeg toe met 500 procent. In het vorige schooljaar meldden 61 scholen, 24 opleidingsinstituten en 15 universiteiten zich aan de poorten van de Nissan-fabriek in Zona Franca.