Politie Groningen

Dinsdag 7 oktober 2008

Provincie Groningen, 07-10-2008

Groningen: inbreker dankzij getuigen aangehouden

De politie heeft maandagavond in de Oude Kijk Int Jatstraat in Groningen een 42-jarige Stadjer aangehouden voor het plegen van een inbraak. Getuigen troffen de verdachte in een woning aan de Verlengde Visserstraat aan. De verdacht klom vervolgens via een bovenlichtje de woning uit. Beide mannen alarmeerden de politie. Agenten konden de Stadjer even later inrekenen. Bij nader onderzoek bleek dat een ruit aan de voorzijde van het pand was geforceerd. Daarnaast was in de woonkamer een kast omgegooid en bleken diverse lades te zijn doorzocht. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: hennepkwekerij in woning opgerold

De politie heeft maandagochtend in een woning aan de Scheltemaheerd in Groningen een hennepkwekerij opgerold. De politie reageerde op meldingen van stankoverlast. In beide ruimten van het tweekamer appartement trof de politie een werkende plantage met 314 hennepplanten aan. De kwekerij met toebehoren werd opgeruimd en vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft maandag in Groningen twee verkeerscontroles gehouden.

Verlengde Lodewijkstraat: roodlichtcontrole bij spoorwegovergang, 15 bekeuringen.

Heerdenpad: fietsverlichtingscontrole, 10 bekeuringen.

Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Zonnelaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 1676, aantal overtredingen: 55, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Hoogeweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 77, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 61 km/uur,
snelheidslimiet: 30 km/uur.

Groningen, Ulgersmaborg: aantal gecontroleerde voertuigen: 669, aantal overtredingen: 74, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Scharmer: auto in sloot

Een 39-jarige automobiliste uit Wagenborgen is maandagochtend gewond geraakt. De vrouw reed over de A7 bij Scharmer. Op een gegeven moment moest zij remmen en verloor ze de controle over haar auto. De auto slingerde over de weg, sloeg over de kop en belandde in de naastgelegen sloot. De vrouw kon op eigen gelegenheid uit de auto komen. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto moest worden afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Leek: rijbewijs kwijt na weigeren ademanalyse

Een 49-jarige automobilist uit Oostwold (Leek) moest maandagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De man was op de Auwemalaan in Leek betrokken bij een kop-staartbotsing. Een blaastest resulteerde in een F. Dat betekent dat de man hoogstwaarschijnlijk onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse. Met een ademanalyse kan het daadwerkelijke alcoholpromillage worden vastgesteld. Vanwege de weigering is het rijbewijs van de man ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 69-jarige automobilist uit Nuis. Agenten troffen in de berm van de Parallelweg in Marum een auto aan. In de auto zaten twee personen, een vrouw achter het stuur en een man op de achterbank. In eerste instantie beweerde de vrouw gereden te hebben. Al snel werd duidelijk dat de man de bestuurder was geweest. Hij bleek bij controle onder invloed van 2 promille alcohol. Hierop is de man aangehouden. Op het bureau is zijn rijbewijs ingevorderd. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Later die avond werd de man op de Nieuweweg in Nuis aangetroffen, terwijl hij een auto bestuurde. Hij kreeg een stopteken, maar gaf hier in eerste instantie geen gehoor aan. Op een gegeven moment kon de man toch tot stoppen worden gebracht. Hierop is hij opnieuw aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwe Pekela: bekeuringen getinte ramen

De politie heeft maandagmiddag twee bekeuringen uitgeschreven voor getinte autoruiten. Op de N366 bij Nieuwe Pekela werd een 21-jarige automobilist en een 31-jairge automobiliste uit Oude Pekela gecontroleerd. De voorste zijruiten van de auto van de man hadden een lichtdoorlatendheid van minder dan 48%. Bij de auto van de vrouw was het zelfs minder dan 37%, terwijl 70% vereist is. Beide bestuurders krijgen vier weken de tijd om hun auto aan te passen en zich te melden voor een hercontrole. Met een bekeuring op zak konden ze hun weg vervolgen.

Stadskanaal: fietser te water

Een 72-jarige fietser uit Musselkanaal is maandagmiddag te water geraakt. De man fietste over de Unikenkade in Stadskanaal. Hij is vermoedelijk ten gevolge van zijn suikerziekte onwel geraakt en in het naastgelegen water beland. De man is uit het water geholpen en voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Wildervank: snelle automobilist rijbewijs kwijt

Een 40-jarige automobilist uit Nieuw-Buinen moest maandagavond zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de Kielsterachterweg in Wildervank geklokt op een snelheid van 141 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid daar 80 km/uur is. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Siddeburen: inbraak bedrijfspand

Bij een bedrijfspand en woning aan de Hoofdweg in Siddeburen is maandagavond een inbraak ontdekt. De inbraak is vermoedelijk afgelopen weekend gepleegd. Onbekenden zijn binnen gekomen door een deur te forceren. In beide panden is de boel overhoop gehaald en is onder anderen een geldbedrag weggenomen. De schade loopt op tot enkele duizenden euros. De politie onderzoek de zaak.