Gemeente Dongen


Kunst naar Kracht

Wethouder Piet Panis heeft bij de viering van het 75-jarig bestaan van toneelvereniging Kunst naar Kracht twee gemeentelijke oorkondes uitgereikt. Annie Verharen en Karin den Boer kregen zaterdag 4 oktober de onderscheiding vanwege hun bijzondere verdiensten.

Annie Verharen is liefst 60 jaar lid van Kunst naar Kracht. Ze speelde door de jaren heen in zeker 30 toneelstukken en souffleerde er minstens even veel. Ook heeft zij vele jaren in het bestuur gezeten.

Karin den Boer (50 jaar lid) speelde haar eerste rol als meisje van dertien jaar. Bij Kunst naar Kracht leverde zijn door de jaren heen haar grootste bijdrage in de grimeerkunst. Karin den Boer heeft ook grote invloed gehad op de keuzes van de te spelen stukken en is daardoor medebepalend geweest voor de koers en de uitstraling van de toneelvereniging.

,,Kunst naar Kracht vervult al heel erg lang een bijzondere rol in de Dongense samenleving. Jullie hebben daar beiden voor een belangrijk deel aan bijgedragen. Vandaar deze onderscheiding'', sprak wethouder Piet Panis.