Veilig Amsterdam


Stadsdeel Westerpark: Week van de Veiligheid

Week van de veiligheid

Downloads


* Week van de veiligheid 2008

7 oktober 2008

In de Week van de Veiligheid 11 t/m 18 oktober laten de stadsdelen De Baarsjes, Bos en Lommer, Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp, Oud-West en Westerpark zien wat zij op het gebied van veiligheid doen. Het thema is dit jaar Jongeren en Veiligheid.

Jongeren trekken de Hugo de Grootbuurt en de Frederik Hendrikbuurt in, om daar onder begeleiding van het Amsterdam Jong Persbureau hun âonveilige plekkenâ te fotograferen. Zij presenteren de fotoâs vervolgens in een muurkrant aan portefeuillehouder Rolf Steenwinkel (Ruimtelijke Ordening en Beheer en Uitvoering) en stadsdeelmedewerkers, die met hen over deze plekken in gesprek zullen gaan. Na afloop zal de muurkrant met fotoâs tentoongesteld worden in Buurtcentrum de Waterval.

Daarnaast voert Theater Thot toneelstukken op over jongeren en veiligheid voor de leerlingen van de vierde klassen VMBO van het Marcanti College. Ze kunnen kiezen uit het stuk âCashflowâ, over jongeren en schulden of âPrivate Chatâ, over de gevaren van webcams en internet. Bij beide voorstellingen hoort een nabespreking met de klas.

U kunt het programma van alle deelnemende stadsdelen rechts downloaden of hier online bekijken.