Transavia

transavia.com grootste webwinkel van Nederland

7 oktober 2008

Gisteren heeft de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie (thuiswinkel.org) de jaarlijkse cijfers gepubliceerd over de groei van internetverkoop in Nederland. Tegelijkertijd is het magazine 'Twinkle 100' gepresenteerd. Een soort Quote 500 voor webwinkels die in volgorde van omzetgrootte worden gerangschikt. De koppositie op deze lijst wordt bezet door transavia.com.

Twinkle heeft de gegevens door middel van eigen onderzoek verzameld. We zijn natuurlijk uitermate trots met de nr. 1 positie en het feit dat we ons het komende jaar dus de grootste webwinkel van Nederland mogen noemen: alleen al daarom transavia.com!

Dagblad De Telegraaf meldde: 'Illustrerend voor het stijgende aandeel van de online ticketverkoop is dat het bedrijf in 2004 zijn naam veranderde in transavia.com'.

De top 10 wordt voornamelijk bezet door reisorganisaties, o.a. TUI met Kras.nl en Arke.nl, Sundio met Sunweb.nl en Airtrade met vliegwinkel.nl. Enkele andere sterke spelers op de thuiswinkelmarkt zijn postorderbedrijf Wehkamp, mediawebwinkel Bol.com en de boodschappen bestelservice van Albert Heijn.