Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 07-10-2008

Aanrijding letsel

UTRECHT Maandagavond vond op de Kardinaal de Jongweg een aanrijding tussen een fietsster en een personenauto plaats hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 23-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 19.15 uur met zijn auto over de Antonius Matthaeuslaan. Ter hoogte van de Kardinaal de Jongweg stak plotseling een vrouw op haar fiets de weg over. De automobilist zag geen kans meer de vrouw te ontwijken en botste tegen haar aan. De 36-jarige vrouw uit Utrecht belandde op de motorkap en viel daarna op de grond. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie een man aangehouden omdat hij een mobiele telefoon had gestolen.

De beveiliging van de winkel zag rond 15.50 uur dat een man een mobiele telefoon uit de verpakking haalde en zo probeerde de winkel zonder af te rekenen te verlaten. De 26-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier kreeg hij een winkel ontzegging voor een jaar uitgereikt.

Man op gestolen fiets aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 14.55 uur een jongen op een vrij nieuwe damesfiets over de Overste den Oudenlaan rijden. Tevens zagen zij dat het slot niet in orde was. De jongen werd gesommeerd aan de kant te gaan staan. In eerste instantie probeerde de 15-jarige jongen uit Utrecht nog uit handen van de politie te blijven. Uiteindelijk koos hij eieren voor zijn geld en stopte. Uit de politiesystemen bleek dat de fiets 4 oktober was gestolen in Houten. De Utrechter werd aangehouden en zijn fiets werd in beslag genomen.