Politie Gelderland-Midden

Politie lost 28 inbraken in Duiven e.o. op

Publicatiedatum: 7-10-2008 11:05:28

DUIVEN - Een team van de recherche heeft 28 zaken opgelost gepleegd in Duiven en omgeving. In totaal 13 verdachten in de leeftijd van 17 tot 23 jaar zijn door de politie gehoord.

De verdachten zijn afkomstig uit Duiven (11), uit Westervoort (1) en uit Arnhem (1). De jongeren worden verdacht van 15 woninginbraken, 9 bedrijfsinbraken en 4 diefstallen, o.a. van een scooter en een fiets. De diefstallen werden voornamelijk gepleegd in Duiven (21) en daarnaast in Loo (3), Westervoort (2) en Nijmegen (2). Zeven verdachten zijn door de politie aangehouden, zes meldden zich na te zijn uitgenodigd, zelf op het bureau. Drie verdachten zitten momenteel nog in voorlopige hechtenis.

De verdachten pleegden de inbraken en diefstallen in wisselende samenstelling, in de periode tussen begin mei en begin augustus dit jaar. Er werden diverse goederen buit gemaakt, waaronder computers en onderdelen, een tv en een lap-top. Een aantal gestolen spullen zijn teruggevonden en aan de eigenaars teruggegeven.

Een verdachte werd op heterdaad aangehouden op 5 augustus 's ochtends om half 6 bij een woninginbraak in Duiven. Twee mannen die aan het vissen waren hoorden rond dat tijdstip glasgerinkel bij woningen in de buurt en zagen twee jongemannen wegfietsen. Op basis van het opgegeven signalement wist de politie een van hen aan te houden in een tuin, waar hij zich verstopt had. De recherche startte daarop een uitgebreid onderzoek.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---