Nederlanders ontwikkelen nieuwe methode om websites te maken

07/10/2008 11:28

Alphamega

Valkenswaard - Naar aanleiding van verontrustende aantallen gebrekkige MKB-websites ontwikkelde de in Valkenswaard gevestigde websiteprovider Alphamegahosting.com een nieuwe methode om websites te maken.

Uit de ICT Barometer van Ernst & Young blijkt dat voor 52% van de ondernemers die online zaken willen doen hun gebrekkige website het grootste probleem vormt. Volgens websiteprovider Alphamega, die zelf een onderzoek uitvoerde onder ruim 400 MKB-websites, is het met name de vormgeving van de websites die te wensen overlaat.

"Doordat de software om websites mee te maken nogal ingewikkeld is, kost het ondernemers nu zoveel tijd en moeite om een website te maken, dat ze hun website na oplevering gewoon laten voor wat het is. Ze moeten zoveel nieuwe kennis en vaardigheden aanleren dat ze er geen zin meer in hebben om hun website bij te werken. Het lijkt soms wel of ze bang zijn voor hun eigen website" zegt Chris Vermeulen, directeur van Alphamega.

Swiftysite

De nieuwe methode is zo afgestemd dat iedereen die een mailtje of brief op de computer kan typen nu zelf een website maken en beheren. Er hoeft niets geïnstalleerd te worden en men hoeft geen nieuwe kennis en vaardigheden aan te leren.

De moeilijkste fases in het proces om een website te maken, zoals een website ontwerpen, de menustructuur aanleggen en het verwerken van foto's, zijn sterk vereenvoudigd.

Met de ingebouwde SwiftySiteDesigner kan binnen een uur een unieke en professionele website gemaakt worden die aansluit bij de huisstijl.

Vermeulen: "De meeste tijd en aandacht is gaan zitten in het verbeteren van het gebruiksgemak. Het zijn vaak de elementen die een website interactief maken die het moeilijkst te installeren zijn. Bijvoorbeeld een forum, opiniepeiling of blog. In Swiftysite zijn deze onderdelen voorgeïnstalleerd en hoeven ze alleen maar 'aangezet' te worden. Dat maakt het een stuk eenvoudiger."

Dergelijke websiteonderdelen zorgen ervoor dat bezoekers vaker op de website terugkomen, doordat ze de interactie met de bezoekers stimuleren. Zoekmachines zoals Google geven doorgaans een hogere waardering aan websites die regelmatig van inhoud veranderen.

Met deze nieuwe manier van websites maken hoeft niet langer genoegen meer genomen te worden met een gebrekkige website.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.alphamegahosting.com/swiftysite

http://alphamegahosting.com