Gemeente Alphen aan den Rijn

Hal in stadhuis geopend

Espressobar De Hal in stadhuis geopend

Bezoekers van het stadhuis kunnen voortaan in De Hal terecht voor een kopje koffie, thee of frisdrank. De Hal is geopend op van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Deze nieuwe dienstverlening is gelijktijdig een permanent werkgelegenheidsproject.

De Hal is een espressobar, waar bezoekers van het stadhuis voor één euro een kopje koffie, thee of frisdrank kunnen kopen. De Hal wordt geëxploiteerd door de Sociale Werkvoorziening Alphen (SWA). Er komen twee medewerkers met een Wsw-indicatie te werken, die twee werkzoekenden gaan begeleiden tijdens een leer-werktraject van zes maanden. Het leer-werktraject bestaat uit het opdoen van werkervaring en het halen van het basisdiploma Horeca.

Wethouder Robert Blom (werk en bijstand) is blij met dit project. Op deze manier kunnen we jaarlijks vier werkzoekenden helpen. Na dit leer-werktraject van een half jaar stromen zij door naar een ander traject of worden ze begeleid naar een betaalde baan.

De gemeente had al langer de wens om de bezoekers meer service te bieden door huidige koffieautomaten te vervangen door bijvoorbeeld een koffiecorner. Toen de combinatie werd gevonden met de Wet werk en bijstand, is het permanente werkgelegenheidsproject De Espressobar ontwikkeld. Volgens wethouder Paul Schings (dienstverlening) past deze ontwikkeling bij het beleid van de gemeente. Wij streven niet alleen naar excellente, maar ook naar aangename dienstverlening.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn